ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Терористи "ДНР" вимагають від провайдерів заблокувати 27 донецьких сайтів

30.09.2014, 10:45

16 вересня так зване “міністерство інформації та зв'язку” терористичної організації “ДНР” надіслало провайдерам підконтрольного регіону листа, у якому вимагається заблокувати 27 сайтів, які публікують новини Донеччини. Про це повідомив головний редактор видання “Новости Донбасса” Олексій Мацука на своїй сторінці у Facebook.

“Цензура в дії. Терористи вимагають від провайдерів Донецька заборонити “Новости Донбасса”, Громадське Телебачення Донеччини, Донецкая Правда”, - повідомив Мацука і опублікував копію листа з приписом “міністерства”.

“Міністерством зв'язку і інформації ДНР, в ході реалізації заходів щодо припинення розпалювання міжнаціональної ворожнечі та поширенню завідомо неправдивої інформації та наклепів, отримані дані про низку ресурсів мережі Інтернет, на яких періодично розміщується інформація, що носить такий характер”, - заявляють терористи.

Далі наводиться перелік із 27 сайтів, серед яких - www.62.ua www.novosti.dn.ua www.hromadske.dn.ua та інші, що згідно «експертної оцінки» підлягають блокуванню.

“Враховуючи вищевикладене та для виконання розпорядження Міністерства зв'язку і інформації ДНР, необхідно вести обмеження доступу ваших абонентів на території ДНР до ресурсів, перерахованих вище, в т.ч. на рівні маршрутизації”, - вимагають терористи.

Про виконання вимоги необхідно повідомити у дводенний термін. За невиконання припису провайдерам загрожують репресіями. “У разі невиконання вказаних вимог справу буде передано в органи правоохорони ДНР”, - йдеться у листі. Підписав “розпорядження” в.о. “міністра” Д.Громов.

“Щоб обійти блокування, використовуйте TOR, а також скоро буде повна інструкція, як обійти цензуру ДНР”, - повідомив Мацука, повідомляє Телекритика.

Нагадаємо, 12 вересня речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко повідомив, що терористи так званої “ДНР” посилили тиск на журналістів з донецького регіону і вимагають обов'язкової реєстрації діяльності у так званому "міністерстві інформації".

Фото з habrahabr.ru

Liked the article?
Help us be even more cool!