ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Тернопільська бібліотека звернулася до омбудсмена: просить захисту від наклепів та хейту

25.04.2024, 15:18
Ірина Небесна

Колектив Тернопільської обласної бібліотеки для дітей звернувся до уповноваженого Верховної Ради з прав людини Дмитра Лубінця з проханням спростувати неправдиву інформацію, раніше подану ним у зверненні до обласної військової адміністрації. 

Там ішлося, що начебто сім’ї переселенців з Харкова видали книжки в бібліотеці лише після сплати застави в 600 грн. Звернення опублікували на сайті бібліотеки.

“Цитата: “Батькам хлопчика було запропоновано взяти обрані дитиною книги за умови оплати застави у розмірі 300 грн за один примірник… В результаті дитині видали дві книги після того, як батьки сплатили за них заставу у розмірі 600 грн”. Вкотре категорично та рішуче заявляємо, що даний факт не відповідає дійсності і не підтверджений жодним документом. 3 і 16 квітня читачу було видано три книги без застави”, – йдеться в заяві колективу бібліотеки.

Раніше ІМІ писав, що Дмитро Лубінець звернувся до Тернопільської  ОВА, щоб там вжили заходів щодо конфлікту між бібліотекою та сім’єю переселенців. Сім’я Посохових каже, що їхньому семирічному сину відмовилися видавати книжки без оплати застави, тому що родина немісцева. Водночас одна з працівниць бібліотеки припустилася дискримінаційного висловлювання щодо хлопчика: мовляв, у них уже був випадок, коли дитина з іншого регіону залишила в бібліотечній книжці провокативні фрази про Україну та Росію.

І хоч у коментарі регіональній представниці ІМІ директорка бібліотеки визнала, що така необережна фраза справді прозвучала в розмові із сім'єю Посохових, тепер у зверненні до омбудсмена пишуть, що “факти щодо дискримінації з нашого боку читачів з інших регіонів України є абсурдними та провокативними”.

“Сподіваємось на справедливу оцінку даної ситуації та просимо спростувати неправдивий факт отримання бібліотекою від читача застави у розмірі 600 грн. А оскільки ситуація, що склалася після публікації Катерини Посохової в інтернет-мережі, негативно вплинула на репутацію нашої бібліотеки та працівників особисто, то просимо захистити нас від дискримінаційних наклепів та організованого хейту”, – йдеться у зверненні колективу бібліотеки до Дмитра Лубінця.

Liked the article?
Help us be even more cool!