ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Телеканал "Київ24" навчатиме жінок професії "операторка"

Перші 12 дівчат уже прийняті до групи та відвідали ознайомчу зустріч на каналі. Фото – Київ24

Телеканал “Київ24” спільно з Українським інститутом підвищення кваліфікації працівників телебачення, радіомовлення та преси запускає безкоштовний спецкурс “Операторська справа” для жінок. Про це повідомили 8 травня сайті мовника.

Деталі курсу

Курс стартує 15 травня, перший модуль навчання триватиме півтора місяця. Протягом інтенсивного курсу учасниці відвідуватимуть теоретичні заняття та практикуватимуться на телеканалі “Київ24” під керівництвом досвідчених фахівців.

Навчальний курс куруватиме головний оператор телеканалу Євген Міглазов. Він з колегами вестиме практичні заняття, стежитиме за успіхами учениць, координуватиме процеси з інститутом, а надалі супроводжуватиме й опікуватиметься тими, хто візьме до рук камери та зніме свої перші репортажі для телеканалу.

Перші 12 дівчат уже прийняті до групи та відвідали ознайомчу зустріч на каналі.

Чому виникла така ініціатива

Така ініціатива виникла через загострення проблеми дефіциту кадрів у зв'язку з мобілізацією чоловіків. Тому канал вирішив завчасно “не лише навчати, а й у перспективі працевлаштовувати учасниць курсу, що проявлять себе”. Там додали, що запит на цю професію давно існує серед жінок.

“Узагалі медійні професії гендерних ознак не мають. Проте так уже сталося, що більшість колег у таких спеціальностях, як операторська справа, звукорежисура чи освітлення, – це чоловіки. Кадри – це і в мирні часи проблема, а тим більше – зараз. Ми добре розуміємо, що через процес мобілізації ми можемо зіштовхнутися з кадровим голодом, тому маємо йти на випередження і вже починати готувати працівниць”, – зазначила очільниця каналу “Київ24” Наталія Лященко.

Далі курсистки зможуть продовжити навчання на базі Інституту підвищення кваліфікації працівників телебачення, радіомовлення та преси й згодом отримати диплом.

Куди подати заявку

Заявку можна подати до 14 травня включно. Долучитися можуть усі охочі, хоча головний запит – на фотографинь, які вже знають, як працювати з камерою. Значення не мають ні вік, ні освіта, ні професія.

Заявку потрібно надіслати на адресу [email protected]. Усі заявки будуть розглянуті, з кожною претенденткою зв’яжуться.

Liked the article?
Help us be even more cool!