ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сюмар відповіла "Інтеру", що він поширює кліше російської пропаганди в заяві про мовні квоти

17.03.2017, 15:35

Голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар вважає заяву медіахолдингу “Інтер медіа груп” щодо законопроекту про мовні квоти на ТБ принизливою та такою, що поширює кліше російської пропаганди. Про це вона сказала, коментуючи заяву “Інтер медіа груп”, що категорично проти прийнятого за основу законопроекту, повідомляє “Детектор медіа”.

“Така заява “Інтера” є принизливою. Говорити, що українською не можна створювати достатньо якісного телепродукту, це поширювати кліше російської пропаганди про “вторинність” української мови та культури. Я би закликала авторів заяви мати повагу до країни, в якій вони мають честь жити і працювати, поважати Україну, українців та українську мову як один з базових атрибутів мого народу. Закон буде прийнятий в цілому, думаю, вже впродовж наступних місяця-двох, зроблю для цього все можливе і неможливе. Українське телебачення буде українським: і за формою, і за суттю”, сказала Сюмар.

Як повідомляв ІМІ, 16 березня Верховна Рада ухвалила за основу законопроект №5313 “Про внесення змін до деяких законів України щодо мови аудіовізуальних (електронних) засобів масової інформації”, який встановлює обов'язкову частку україномовного контенту на телебаченні. Йдеться про 75% державної мови для загальнонаціональних телеканалів, 50% для регіональних, а також 75% державної мови для програм новин на телебаченні.

16 березня Нацрада з питань телебачення і радіомовлення оприлюднила результати моніторингу, згідно з якими найбільші обсяги ефіру українською мовою – на телеканалах

Еспресо.TV (100%), 5 канал (99%), UA: Перший (97%), “Культура” (97%),  24 канал (96%) і “Ера” (91%). Найменші по 26% на телеканалах “Україна” та “Інтер”.

17 березня медіахолдинг “Інтер Медіа Груп” заявив, що категорично проти прийнятого 16 березня Верховною Радою України в першому читанні закону “Про внесення змін до деяких законів України щодо мови аудіовізуальних (електронних) засобів масової інформації”, яким передбачено запровадження мовних квот на телебаченні.

Liked the article?
Help us be even more cool!