ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд зобов’язав військову прокуратуру надати адвокату Волка постанову про невизнанням потерпілим

22.09.2017, 14:00

Сьогодні, 22 вересня, Центрально-міський суд Кривого Рогу зобов’язав військову прокуратуру надати адвокату пораненого під час військових навчань оператора “Першого Криворізького” В’ячеслава Волка Максиму Горелікову постанову, згідно з якою оператора не визнають потерпілим в одному з кримінальних проваджень. Про це адвокат Максим Гореліков повідомив представниці ІМІ в Дніпропетровській області.

“Ми надсилали листа до військової прокуратури із проханням надати нам постанову про невизнання В’ячеслава постраждалою стороною, втім нам було відмовлено через те, що ми не є стороною провадження. Тоді ми звернулися до суду, і сьогодні Центрально-міський суд Кривого Рогу виніс ухвалу і зобов’язав військову прокуратуру надати нам цю постанову”, - розповів адвокат.

Також Гореліков зазначив, що ознайомлення з цією постановою важливе для розуміння причин такої відмови та подальшого її оскарження у суді.

За словами захисника, постанова має бути надана вже наступного тижня, тоді ж вона й оскаржуватиметься у Центрально-міському суді Кривого Рогу.

Як повідомляв ІМІ, 4 вересня адвокат В’ячеслава Волка Максим Гореліков повідомив, що військова прокуратура Криворізького гарнізону Південного регіону України не визнає оператора потерпілим в одному з кримінальних проваджень, відкритих за статтею 420 (недбале ставлення до військової служби). За цим провадженням військова прокуратура має розслідувати дії військових осіб, які організовували навчання. Захист мав оскаржити цей крок прокуратури.

За фактом поранення оператора також відкриті кримінальні провадження за статтями 128 (“Необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження”) та 263 Кримінального кодексу України (“Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами”). За цими справами В’ячеслава визнано потерпілим. Розслідуванням цих справ займається поліція Кривого Рогу.

6 липня у Кривому Розі оператор міського інтернет-ресурсу “Перший Криворізький” В’ячеслав Волк отримав вогнепальне поранення у шию під час військових навчань.

Поліція затримала підозрюваного у пораненні оператора інтернет-ресурсу “Перший Криворізький” В’ячеслава Волка. 7 липня Центрально-міський районний суд Кривого Рогу ухвалив рішення про утримання під вартою терміном 60 діб до 3 вересня підозрюваного в пораненні оператора “Першого Криворізького” В’ячеслава Волка. Також суд визначив йому заставу у розмірі 400 тис. грн.

Liked the article?
Help us be even more cool!