ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд заявив, що "Аверс" однобоко та некоректно висвітлює інформацію

09.07.2018, 12:03
Фото - YouTube

Телекомпанія "Аверс" однобоко та некоректно висвітлює інформацію, що спричиняє негативний вплив на формування громадської думки. Про це йдеться у відкритому листі Апеляційного суду Волинської області, повідомляє "Волинь 24".

Зокрема, у суді заявляють, що журналісти некоректно висвітлили інформацію про загальнонаціональний форум "Незалежні суди та вільні ЗМІ: розширення можливостей співпраці" у програмі "Новини. На часі" 27 червня 2018 року. "Прикро, що працівники телеканалу, не дотримуючись Кодексу професійної етики українського журналіста, дозволили поширити та коментувати непідтверджену інформацію", – йдеться у відкритому листі.

Тут, зокрема, ідеться про фінансування форуму та доступу журналістів до залів судових засідань.

В Апеляційному суді запевняють, що захід фінансувався виключно за кошти українсько-канадського проекту підтримки судової реформи через Міністерство міжнародних справ Канади.

Щодо доступності, то в суді наголошують, що саме журналісти телеканалу "Аверс" найчастіше з усіх представників регіональних ЗМІ відвідують судові засідання в Апеляційному та інших судах Волинської області і скарги на конкретні випадки ускладненого чи забороненого доступу до залів судових засідань не надходили.

"Ми розраховуємо на чесне, неупереджене, збалансоване і точне викладення фактів мас-медіа про діяльність суду в цілому та судові справи та рішення зокрема. Необхідну інформацію представники ЗМІ завжди можуть отримати у прес-службах Апеляційного та місцевих судах області", - йдеться в листі.

Liked the article?
Help us be even more cool!