ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд залишив Коломойського в СІЗО до 26 січня

Шевченківський райсуд Києва продовжив запобіжний захід для олігарха Ігоря Коломойського. Його залишили в СІЗО до 26 січня із правом на заставу в 3,712 мільярда гривень.

Про це пише "Бабель".

Коломойський та його захист просили змінити запобіжний захід із тримання під вартою на домашній арешт.

Бізнесмен заявляв, що хворіє на панкреатит і цукровий діабет та не отримує регулярного необхідного лікування.

На поруки бізнесмена пропонували взяти гендиректор медіагрупи "1+1" Ярослав Пахольчук, депутат від "Слуги народу" Артем Ковальов, головний рабин Дніпра Шмуель Камінецький та інші.

Сам Коломойський заявив, що заставу не вноситиме.

Нагадаємо, на початку вересня 2023 року правоохоронці повідомили колишньому бенефіціарному власнику ПриватБанку Ігорю Коломойському про підозру за двома статтями Кримінального кодексу – "Шахрайство" (стаття 190) та "Легалізація майна, одержаного злочинним шляхом" (стаття 209). Згодом суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Сам Коломойський не погоджується з висунутими йому звинуваченнями.

Згодом бізнесмену оголосили додаткову підозру в скоєнні злочину за трьома статтями: незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їхнього виготовлення; заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого організованою групою, в особливо великих розмірах; легалізація коштів, отриманих злочинним шляхом.

25 вересня 2023 року до Київського апеляційного суду, де розглядали апеляцію на арешт власника 1+1 media Ігоря Коломойського, прийшли співробітники телеканалу "1+1", щоб узяти на поруки олігарха. Зокрема, прийшли телеведучі Наталія Мосейчук, Алла Мазур, Юрій Горбунов, гендиректор 1+1 media Ярослав Покальчук, директор інформаційного департаменту Сергій Попов, журналісти Олександр Завгородний та Ігор Циганик, а також ексміністр культури Олександр Ткаченко.

Проте суд, попри клопотання співробітників 1+1, залишив Коломойського під вартою.

Поява на засіданні журналістів викликала в частини суспільства гостру критику. 

26 вересня "Детектор медіа" надіслав запит медіагрупі "1+1 media" з п'ятьма запитаннями, проте медіагрупа не відповіла на них. Зокрема, редакція просила прокоментувати критику частини суспільства на адресу співробітників 1+1, які клопотали про взяття на поруки власника 1+1 media Ігоря Коломойського.

Компанія "1+1 media" відмовилася надати відповідь на запитання "Детектора медіа" щодо того, як слід розцінювати підтримку заарештованого власника медіагрупи Ігоря Коломойського з боку групи журналістів 1+1: як їхню приватну думку чи як офіційну позицію 1+1 media.

Liked the article?
Help us be even more cool!