ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд заборонив проросійську партію СПАС, яку очолює підозрюваний у держзраді Едуард Коваленко

Восьмий апеляційний адміністративний суд Львова заборонив діяльність проросійської політичної партії “Соціал-патріотична асамблея слов’ян” (СПАС). 

Таке рішення суд ухвалив 18 квітня 2024 року, задовольнивши позов Міністерства юстиції України, повідомляється на сайті суду.

Також суд передав у власність держави майно, кошти та інші активи партії, її обласних, міських, районних організацій, первинних осередків та інших структурних утворень.

Служба безпеки України повідомила, що СПАС проводить інформаційно-підривну діяльність на користь РФ.

Очільник забороненої партії СПАС Едуард Коваленко. Фото – Новинарня

За даними слідства, після початку повномасштабного вторгнення РФ її представники “розосередились” майже по всій тимчасово захопленій території України.

Очільником партії є Едуард Коваленко, якому у вересні 2022 року СБУ заочно повідомила про підозру за 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб). Він перебуває на тимчасово окупованій Херсонщині, де напряму контактує з ФСБ, зазначає спецслужба.

“За вказівкою російської спецслужби він та його партійні соратники публічно виступають на підтримку агресивної війни проти України. Там вони агітують місцевих жителів підтримати агресора та приєднуватись до лав його окупаційних угруповань. Також прихильники рашизму виступають перед росЗМІ нібито від імені “пересічних громадян” України та виправдовують воєнні злочини РФ”, – зазначає СБУ.

Обвинувальний акт стосовно Коваленка скеровано до суду. Тривають комплексні заходи для притягнення його та спільників до відповідальності за злочини проти України.

Як повідомляв ІМІ, раніше Восьмий апеляційний адміністративний суд відкрив провадження за позовом Мін’юсту до проросійської партії “Соціал-патріотична асамблея слов'ян” (СПАС) щодо заборони її діяльності.

Партію очолює Едуард Коваленко, якому 2022 року повідомили підозру в державній зраді. Коваленко є в Реєстрі зрадників Руху ЧЕСНО. 

За даними слідства, він шукав навідників та коригувальників вогню на території України й передавав їх своїм кураторам. У 2021 році Коваленка затримала СБУ за підозрою в роботі на ФСБ, а також псевдоміністерство “держбезпеки ЛНР”.

Liked the article?
Help us be even more cool!