ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд узяв під варту затриманого за спробу підкупу депутата, якого телеканал "Відікон" звинуватив у тиску

Вищий антикорупційний суд відправив під варту підозрюваного в наданні хабаря депутата Сумської обласної ради Магомеда Галаєва, якого напередодні місцевий телеканал “Відікон” звинуватив у тиску. 

Таке рішення суд ухвалив 28 березня, розглянувши клопотання про обрання запобіжного заходу депутату, повідомляє TV.sumy.ua.

Суд частково задовольнив клопотання старшого детектива і відправив Галаєва під варту до 24 травня 2024 року з альтернативою внесення застави в розмірі 3 мільйони 28 тисяч гривень з покладенням відповідних процесуальних обов’язків.

Галаєва підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі), що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років.

Депутат заперечував свою причетність до кримінального правопорушення. За його словами, він не знав про факт передання хабаря начальнику Сумської міської військової адміністрації.

Старший детектив просив суд обрати запобіжний захід для підозрюваного у вигляді тримання під вартою протягом 60 днів з альтернативою внесення застави в розмірі 10 мільйонів гривень з покладенням відповідних процесуальних обов’язків.

Захист наполягав на скасуванні обрання запобіжного заходу у вигляді тримання підозрюваного під вартою та просив суд обрати йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, а також передати Галаєва на поруки особам, що заслуговують на довіру.

Деякі депутати сумських обласної та міської рад висловили готовність узяти Галаєва на поруки.

Що передувало

Про затримання депутата Сумської  обласної ради Магомеда Галаєва разом з іще одним депутатом облради за надання $100 тисяч хабаря керівництву військової адміністрації Сум стало відомо 26 березня 2024 року. За даними СБУ, ці кошти депутати пропонували за об'єднання кількох місцевих медзакладів в одну лікарню та погодження її очільника. 

“У такий спосіб фігуранти планували встановити “контроль” за розподілом бюджетного фінансування новоствореної медустанови. Крім того, після реорганізації вони пропонували керівництву міста регулярні “відсотки” від обсягу держфінансування для нової лікарні”, – зазначає СБУ.

Затримали депутатів під час спроби передання половини суми – $50 тис. 

Напередодні телеканал “Відікон” звинуватив Галаєва в тиску, заявивши про телефонні погрози директорці телеканалу Наталії Братушці. Канал пов'язує це з публікацією сюжету про земельні питання, в якому фігурує дружина депутата. Сам Галаєв факт погроз заперечив.

Liked the article?
Help us be even more cool!