ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд в Італії залишив нацгвардійця Марківа за гратами

17.11.2017, 11:50
Віталій Марків

Суд в Італії відхилив клопотання українського нацгвардійця Віталія Марківа та не змінив йому запобіжний захід з ув’язнення на домашній арешт. У зв’язку з цим міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков надіслав листа міністру закордонних справ Італії. Про це Аваков повідомив у Twitter, інформує Громадське.

“Мені видається, що Прокуратура Італійської Республіки залишає без уваги надану їй інформацію щодо визначення позиції солдата Марківа, який вже чотири місяці залишається у в’язниці за те, чого він не скоював”, - написав він у листі до глави МЗС Італії Анджеліно Альфано.

“Тим часом італійська преса встигла оголосити мого співвітчизника “вбивцею італійського журналіста”, підживлюючи упередження та негативне ставлення до України та українців”, - додав голова МВС України.

Аваков закликав звернути особливу уваги на справу Марківа “для уникнення спекуляцій і пліток, що могли б завдати шкоди розвиткові дружніх відносин між нашими країнами”.

Як повідомляв ІМІ, 30 червня поліція Італії заарештувала громадянина України, військового, заступника командира взводу в батальйоні Нацгвардії України ім. генерала Сергія Кульчицького Віталія Марківа за підозрою у причетності до вбивства італійського фотокореспондента Андреа Роккеллі у 2014 році в Слов’янську Донецької області.

Адвокат затриманого в Італії військовослужбовця Нацгвардії Віталія Марківа Раффаелле Делла Валле закликав дати свідчення тих, хто був поблизу його підзахисного під час убивства 2014 року у Слов’янську італійського фотокореспондента Андреа Роккеллі та його російського напарника Андрія Миронова.

Міністерство внутрішніх справ України та Національна гвардія України заявили, що занепокоєні арештом в Італії заступника командира взводу першого батальйону оперативного призначення НГУ імені Кульчицького старшого сержанта Віталія Марківа.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що Україна готова надати суду всі документи у справі Віталія Марківа.

Раніше генпрокуратура заявила, що буде забезпечувати захист законних інтересів Марківа в судовому процесі.

За даними НГУ, у 2014 році у батальйоні ім. Кульчицького, в якому служив Марків, у наявності не було жодного міномета, від обстрілу з яких і загинули Роккеллі та Миронов.

За даними слідства, загибель двох журналістів сталася внаслідок артобстрілу з боку російсько-терористичних військ.

24 травня 2014 року італійський фоторепортер Андреа Роккеллі та його перекладач Андрій Миронов загинули під час мінометного обстрілу у селі Андріївка під Слов’янськом Донецької області. 29 травня тіло загиблого фотографа було доправлено до Рима.

За фактом загибелі Андреа Роккеллі під Слов’янськом відкрито кримінальне провадження за ст. 115 Кримінального кодексу (вбивство при обтяжуючих обставинах).

 
Liked the article?
Help us be even more cool!