ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд у справі затриманої журналістки з Казахстану перенесли на 24 жовтня

24.10.2017, 09:56
Жанара Ахмет, фото - Радіо Свобода

23 жовтня суддя Києво-Святошинського суду ухвалила рішення відкласти засідання у справі журналістки Жанари Ахмет, яка була затримана на Київщині у зв’язку з розшуком по лінії Інтерполу, до 24 жовтня. Про це повідомив адвокат журналістки Владислав Грищенко, повідомляє Громадське.

За його словами, не всі документи були переведені на мову, зрозумілу його підзахисній.

“Прокурор надав суду і Жанарі Ахмет додаток до клопотання тільки англійською, а протокол затримання тільки на українській, яку вона не розуміє”, - сказав Грищенко.

Сьогодні суд повинен вирішити, чи арештують Ахмет на 40 або менше днів у рамках відповідної процедури.

Як зазначає адвокат, Ахмет звинувачується в шахрайстві. Він додав, що Ахмет вже була засуджена на батьківщині за цією статтею, тому повторне засудження буде суперечити Конституції обох країн.

Нагадаємо, 21 жовтня журналістка і блогерка з Казахстану Жанара Ахмет була затримана на Київщині у зв’язку з розшуком по лінії Інтерполу. Наразі вона перебуває в ізоляторі тимчасового тримання у місті Вишгород Київської області.

Жанара Ахмет була змушена тікати в Україну з Казахстану в березні 2017 року. На батьківщині проти неї порушили кілька справ, які Жанара вважає політично мотивованими.

У Києві Ахмет разом з 9-річним сином живуть менше року і просять політичного притулку.

Liked the article?
Help us be even more cool!