ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд у Росії оштрафував Telegram через відмову співпрацювати з ФСБ

17.10.2017, 11:32

16 жовтня суд у Москві оштрафував месенджер Telegram на 800 тисяч рублів (близько 400 тисяч гривень) через відмову виконувати запит ФСБ про надання інформації для декодування повідомлень користувачів, повідомляє ВВС.

“Визнати Telegram Messenger LLP винним у скоєнні адміністративного правопорушення та призначити покарання у вигляді адміністративного покарання у розмірі 800 тисяч рублів”, - вирішив суд.

Законодавство Росії передбачає штраф за таке покарання до одного мільйона рублів.

У матеріалах, які оголосили у суді, вказано, що 12 липня 2017 року ФСБ відправила запит у лондонський офіс Telegram. У ньому спецслужба повідомила про необхідність надати до 16 липня інформацію щодо шести телефонних номерів, на які відкрили профілі в мессенджері Павла Дурова.

31 серпня ФСБ повідомило керівництву Telegram про намір скласти протокол про адміністративне порушення за невиконання російського закону про зберігання, виконання та передачу інформації.

Суддя визнав Telegram винним у порушенні закону, який зобов'язує мессенджери надавати владі інформацію для декодування повідомлень.

Засідання суду відбулось без представників Telegram, а засновник мессенджера Павло Дуров раніше заявляв, що не буде надавати інформацію для ФСБ.

Засновник месенджера Telegram Павло Дуров на своїй сторінці у “ВКонтакте” повідомив, що має намір оскаржити рішення суду, повідомляє Радіо Свобода.

Дуров зазначив, що вимоги ФСБ не можуть бути реалізовані технічно і суперечать статті конституції Росії про таємницю листування, телефонних переговорів, поштових, телеграфних і інших повідомлень.

“Сьогоднішнє рішення Міщанського суду може бути оскаржене до того часу, поки позов ФСБ не буде розглянуто суддею, знайомим з основним законом Росії – її Конституцією”, – написав Дуров.

У червні 2017 року влада Росії погрожувала заблокувати Telegram. Російська ФСБ заявляла, що нападник, який у квітні вчинив вибух у метро Санкт-Петербурга, вбивши 15 людей, використовував мобільний мессенджер Telegram.

Liked the article?
Help us be even more cool!