ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд у Москві відмовив журналісту “Нової газети”, що просив політичний притулок, у задоволенні скарги

20.10.2017, 12:22
Алі Феруз. Фото: Радіо Свобода

20 жовтня Басманний районний суд Москви (Росія) відмовився задовольняти позов журналіста “Нової газети” Худоберді Нурматова (псевдонімом Алі Феруз) до Головного управління з питань міграції МВС Росії за відмову надати йому тимчасовий притулок. Про це повідомляє “Відкрита Росія” з посиланням на агентство “Москва”.

Нурматов оскражував рішення МВС, яке відмовило йому у тимчасовому притулку в Росії. Захист Нурматова вже заявив, що оскаржить рішення суду.

“Будемо вирішувати, як відправити його в третю країну”, - додала адвокат Ірина Бірюкова.

Нагадаємо, Алі Феруза затримали 1 серпня “для встановлення особи” біля будівлі редакції “Нової газети” у Москві. За день до цього він подав апеляцію до суду на рішення про відмову надати йому політичний притулок в Росії.

1 серпня Басманний суд Москви визнав журналіста винним за статтею 18.8 КоАП (“Порушення іноземним громадянином і особою без громадянства правил в'їзду або режиму перебування в Росії”) і прийняв рішення про видворення журналіста на батьківщину в Узбекистан.

8 серпня Московський міський суд на підставі термінової постанови Європейського суду з прав людини призупинив рішення про депортацію журналіста. До остаточного рішення Страсбурзького суду, Феруза помістили в центр тимчасового утримання мігрантів в Підмосков'ї.

Феруз неодноразово заявляв, що повернення на батьківщину для нього - самогубство. Журналіст розповідав, що в Узбекистані його не очікує нічого, крім тортур і тюремного ув'язнення. За словами журналіста, в Узбекистані йому можуть висунути звинувачення у співпраці з терористичними організаціями.

На захист кореспондента “Нової газети” виступили журналісти, а також міжнародні правозахисні організації “Репортери без кордонів”, Amnesty International і Human Rights Watch.

Liked the article?
Help us be even more cool!