ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд продовжив арешт Крисіну на два місяці

24.05.2018, 15:19
Фото - Фейсбук Evgeniya Podobna

24 травня Дарницький районний суд Києва, в якому розглядають справу викрадення та катування активістів Майдану у січні-лютому 2014 продовжив арешт одному з обвинувачених Юрію Крисіну до 20 липня, тим самим задовольнивши клопотання прокуратури, повідомляє Громадське.

Сторона обвинувачення обґрунтувала необхідність задоволення клопотання певними ризиками, а саме впливом Крисіна на свідків та потерпілих у цій кримінальній справі, а також ухиленням від судового процесу.

Адвокати Крисіна Тетяна Гнатюк, Ігор Василенко, Євген Солодко втретє без поважної причини не з'явились на засідання, зазначивши, що не були повідомлені про дату і час.

Юрій Крисін просив перенести засідання на 25 травня, дочекавшись прибуття своїх приватних захисників. Утім, суд вирішив продовжити розгляд справи за участі державного адвоката - Вікторії Поправки, яка заперечувала задоволення клопотання щодо продовження арешту, посилаючись на те, що ризики, озвучені прокуратурою, - це лише припущення.

Втім, цей захисник була залучена на окрему процесуальну дію, а саме розгляд клопотання щодо продовження арешту, тож зачитування обвинувального акту за відсутності постійних адвокатів Крисіна не відбулось.

Водночас суд попросив Кваліфікаційно-дисциплінарну комісію адвокатури Києва дати оцінку діям захисників Крисіна.

Нагадаємо, 29 березня Дарницький районний суд Києва арештував на два місяці без можливості внесення застави Юрія Крисіна, фігуранта справи про викрадення та катування учасників Євромайдану.

Обвинувачуваними у даній справі проходять двоє осіб - Юрій Крисін та Сергій Чемес. Юрію Крисіну інкримінують чотири злочини передбачені статтями 27 (підбурювання та пособництво у вчиненні злочину), 146 (незаконне позбавлення волі, викрадення людини вчинене з корисливих мотивів, щодо двох чи більше осіб або за попередньою змовою групою осіб, або способом небезпечним для життя та здоров'я потерпілого, або таке, що супроводжувалося заподіянням йому фізичних страждань, або із застосуванням зброї), 127 (катування з метою примусити потерпілого чи іншу особу вчинити дії, що суперечать їх волі, вчинене повторно або за попередньою змовою  групою осіб, або з мотивів расової, національної чи релігійної нетерпимості), 296 (хуліганство вчинене групою осіб), 340 (незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів, демонстрацій).

Крисін є фігурантом справи про вбивство журналіста В’ячеслава Веремія, яке сталось у період Євромайдану, в ніч на 19 лютого 2014 року поруч із Софійською площею в Києві. Сам Крисін визнає свою провину в побитті Веремія. Відео, як журналіста б’ють битою, доступне в інтернеті.

За цей час він став фігурантом інших справ, зокрема справи про напад на автозаправну станцію “Народна АЗС” у Києві в районі аеропорту “Жуляни” 5 травня 2016 року.

26 березня Дарницький районний суд Києва надав державну охорону Юрію Крисіну, якого звинувачують у координації нападів на активістів у центрі Києва в період Революції гідності,

15 березня співучасник вбивства журналіста В’ячеслава Веремія Юрій Крисін подав до Дарницького райсуду Києва клопотання щодо проведення закритого судового процесу, а також про надання йому особистої охорони та участі у судових засіданнях через відеоконференцзв’язок.

Liked the article?
Help us be even more cool!