ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд переніс на 20 грудня апеляцію прокуратури на звільнення журналіста Гусейнова

01.12.2017, 10:10
Фото - humanrights.org.ua

30 листопада Апеляційний суд Києва переніс розгляд скарги, у якій прокуратура Київської області хоче скасувати звільнення на поруки азербайджанського журналіста, громадянина Нідерландів Фікрата Гусейнова, заарештованого на вимогу влади Азербайджану. Про це повідомляється на сайті Центру інформації про права людини.

Згідно з повідомленням, суд не надіслав захисту журналіста, який отримав статус біженця в Нідерландах, апеляційну скаргу. Окрім цього, на судове засідання не з’явився прокурор.

Апеляційний суд зобов’язав прокуратуру забезпечити на наступне засідання перекладача, оскільки Фікрат Гусейнов погано володіє російською.

Під час судового засідання Фікрат Гусейнов повідомив, що як тільки Шевченківський райсуд Києва звільнив його, прокурор поїхав у СІЗО і забрав паспорт Нідерландів. За його словами, прокуратура не повертає його і не видала жодного документу, що посвідчує особу.

“У Києві мене поліція вже двічі зупиняла і запитувала документи. Я без паспорту не можу отримати кошти, які мені переказують через чи то Приватбанк, чи то через Western Union. Мені дуже важко. Як вони могли забрати паспорт? Це власність Королівства Нідерландів”, - розповів він.

Наступне судове засідання відбудеться 20 грудня о 10:45. Справу слухатимуть судді В’ячеслав Дзюбін, Валерій Лашевич та Тетяна Росік.  

Фікрат Гусейнов в Азербайджані був співробітником опозиційної газети “Азадлиг” (“Свобода” — ред.). У березні 2006 року його побили невідомі в масках у селищі Патамдар Баку, у результаті чого він отримав тяжкі тілесні ушкодження. На початку 2008 року Гусейнов емігрував з Азербайджану. Він отримав статус біженця у Нідерландах, і наразі він громадянин цієї країни.  

Як повідомляв ІМІ, 14 жовтня вранці в аеропорту “Бориспіль” був затриманий журналіст з Азербайджану Фікрат Гусейнов, який є співробітником “Туран ТВ” і газети “Азалдиг”.

У Держприкордонслужбі причиною затримання назвали те, що Гусейнов перебуває у базі розшукуваних осіб Інтерполу. Азербайджан звинувачує його у шахрайстві.

17 жовтня Бориспільський міськрайонний суд обрав запобіжний захід журналісту, громадянину Нідерландів Фікрету Гусейнлі (Фікрету Гусейнову), який був затриманий в аеропорті “Бориспіль” у Києві на вимогу Азербайджану, у вигляді 18 діб арешту. Нині журналіст перебуває під вартою в київському СІЗО.

Фікрат Гусейнов уже отримав громадянство Нідерландів і співпрацює із опозиційним телеканалом “Туран”, що транслюється з-за кордону.

23 жовтня захист азербайджанського опозиційного журналіста Фікрата Гусейнова (Гусейнлі) подав апеляційну скаргу на рішення Бориспільського міськрайонного суду про тримання журналіста під вартою протягом 18 днів.

27 жовтня Апеляційний суд Київської області відпустив на поруки народному депутату Миколі Княжицькому опозиційного азербайджанського журналіста Фікрата Гусейнова.

Зараз прокуратура проводить екстрадиційну перевірку. Відомство з’ясовує, чи є підстави, які унеможливлюють видачу журналіста Азербайджану. Термін перевірки завершиться 27 грудня.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!