ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд надав Крисіну держохорону

27.03.2018, 10:49
Фото - Сергій Нужненко, Радіо Свобода

26 березня Дарницький районний суд Києва надав державну охорону Юрію Крисіну, якого звинувачують у координації нападів на активістів у центрі Києва в період Революції гідності, повідомляє Радіо Свобода.

Таким чином, суд частково задовольнив клопотання захисту – щодо Крисіна застосують заходи безпеки, але через суспільний резонанс судовий процес залишиться відкритим.

Наступне засідання в цій справі призначили на 29 березня.

Сам Юрій Крисін пояснив необхідність охорони тим, що небезпека загрожує і йому, і його родині.

“Ви бачили, як погрожували моїй родині, що писали на моїй огорожі? Ви в інтернеті почитайте: хочуть убити мене, мою дружину і дітей. Ну до чого тут дружина і діти? Хочуть – нехай мене вбивають. Я ж тут, я не ховаюся! Як би комусь не хотілося, я нікуди не втечу”, – сказав Крисін журналістам після судового засідання.

Про свою причетність до злочинів та про докази у справі Крисін говорити не став. “Звертайтеся із запитом до Солом'янського суду, він має всі матеріали”, – уточнив він.

Зі свого боку, адвокати Юрія Крисіна під час суду аргументували необхідність охорони для їхнього підзахисного тим, що активісти низки правих організацій, серед яких “С14”, “Національні дружини” та “Правий сектор”, пікетують його будинок під Києвом, а також Дарницький суд під час розгляду справи Крисіна, озвучують погрози щодо фізичної розправи, а 5 березня, після чергового засідання суду, активісти влаштували Крисіну так званий “коридор ганьби”.

Зі свого боку, активісти, які пікетували суд, заявили, що вдаватимуться не до фізичного, а лише до психологічного тиску на фігуранта вбивства журналіста В’ячеслава Веремія.

Як повідомляв ІМІ, 1 березня співучасник вбивства журналіста В’ячеслава Веремія Юрій Крисін не з’явився на засідання Апеляційного суду Києва щодо розгляду скарги прокурора і потерпілих на його умовний вирок. Апеляційний суд отримав телефонограму про перенесення засідання через “хворобу” Крисіна.

1 березня Апеляційний суд міста Києва, який мав розглянути скаргу прокурора та потерпілих на вирок Юрію Крисіну, переніс засідання на 19 березня та ухвалив рішення про забезпечення явки Крисіна шляхом приводу.

15 березня співучасник вбивства журналіста В’ячеслава Веремія Юрій Крисін подав до Дарницького райсуду Києва клопотання щодо проведення закритого судового процесу, а також про надання йому особистої охорони та участі у судових засіданнях через відеоконференцзв’язок.

26 лютого журналіст Громадського ТБ Богдан Кутєпов повідомив, що активісти знайшли Юрія Крисіна у дитячому відділенні вроджених вад серця в Інституті серця. Крисін пояснив активістам, що він не прийшов 23 лютого на засідання суду у справі про заправки, бо був у лікарні, а жодного засідання у справі про вбивство Веремія він не пропустив.

Журналіст газети “Вести” В’ячеслав Веремій був жорстоко побитий тітушками і отримав смертельне вогнепальне поранення в ніч з 18 на 19 лютого 2014 року на перехресті вулиць Володимирської та Великої Житомирської у Києві. В’ячеслав помер у лікарні швидкої допомоги.

У вбивстві В’ячеслава Веремія міліція підозрює 45-річного Джалала Джамаловича Алієва на прізвисько Діма Дагестанець, який вистрілив журналісту в спину. Одним із нападників, який бив битою Славу, виявився 41-річний спортсмен Юрій Крисін, згодом його затримала міліція.

22 грудня 2017 року Шевченківський районний суд Києва засудив Юрія Крисіна до чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки за статтею “Хуліганство”. Генеральна прокуратура просила суд про 6-річне ув’язнення для Крисіна.

25 грудня 2017 року на Майдані Незалежності в Києві відбулася акція, учасники якої вимагали ув’язнити Юрія Крисіна, обвинуваченого у справі про вбивство журналіста газети “Вєсті” В’ячеслава Веремія під час подій Євромайдану.

26 грудня 2017 року низка українських громадських та медійних організацій заявили, що наполягають на повному та об’єктивному дослідженні судом та правоохоронними органами справи Юрія Крисіна.

28 грудня 2017 року Генеральна прокуратура України внесла апеляційну скаргу на вирок Шевченківського районного суду міста Києва, яким причетного до вбивства журналіста В’ячеслава Веремія Юрія Крисіна засуджено до чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки.

З 17 по 29 січня 2018 року до Апеляційного суду міста Києва надійшло чотири апеляційних скарги щодо вироку причетному до вбивства журналіста В’ячеслава Веремія Юрію Крисіну.

Liked the article?
Help us be even more cool!