ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд Кривого Рогу визнав дружину пораненого оператора Волка потерпілою

11.10.2017, 10:54
Фото: Перший Криворізький

10 жовтня Центрально-Міський районний суд міста Кривого Рогу скасував постанову слідчого про відмову у визнанні потерпілою дружину пораненого під час військових навчань оператора “Першого Криворізького” В'ячеслава Волка - Інну Волк - і зобов'язав військову прокуратуру Криворізького гарнізону визнати її потерпілою у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 425 КК України. Таке рішення ухвалив суддя Биканов І.Р., розглянувши скаргу на бездіяльність слідчого військової прокуратури Криворізького гарнізону Фесенко С.Б. та задовольнив її в повному обсязі. Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбук адвокат В'ячеслава Волка Максим Гореліков.

“Дане рішення суду апеляційному оскарженню не підлягає, а це означає, що вже найближчим часом Інна Волк отримає процесуальний статус і права учасника кримінального провадження. З цього моменту у нас з'явиться реальна можливість ознайомитися з матеріалами справи. Це була маленька перемога у великій війні, яку Міністерство оборони оголосила сім'ї Слави, ігноруючи норми законодавства і законні права потерпілого. Я далекий від думки, що на цьому наші труднощі завершаться і вважаю, що швидше за все нам доведеться дійти до ЄСПЛ, відстоюючи свої законні права в цій країні!”, - написав адвокат.

Як повідомляв ІМІ, 28 вересня криворізька поліція перекваліфікувала справу пораненого під час військових навчань телеоператора В’ячеслава Волка з “необережного тілесного ушкодження” на умисне – стаття 121 Кримінального кодексу України.

22 вересня Центрально-міський суд Кривого Рогу зобов’язав військову прокуратуру надати адвокату пораненого під час військових навчань оператора “Першого Криворізького” В’ячеслава Волка Максиму Горелікову постанову, згідно з якою оператора не визнають потерпілим в одному з кримінальних проваджень.

4 вересня адвокат В’ячеслава Волка Максим Гореліков повідомив, що військова прокуратура Криворізького гарнізону Південного регіону України не визнає оператора потерпілим в одному з кримінальних проваджень, відкритих за статтею 420 (недбале ставлення до військової служби). За цим провадженням військова прокуратура має розслідувати дії військових осіб, які організовували навчання. Захист мав оскаржити цей крок прокуратури.

За фактом поранення оператора також відкриті кримінальні провадження за статтями 128 (“Необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження”) та 263 Кримінального кодексу України (“Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами”). За цими справами В’ячеслава визнано потерпілим. Розслідуванням цих справ займається поліція Кривого Рогу.

6 липня у Кривому Розі оператор міського інтернет-ресурсу “Перший Криворізький” В’ячеслав Волк отримав вогнепальне поранення у шию під час військових навчань.

Поліція затримала підозрюваного у пораненні оператора інтернет-ресурсу “Перший Криворізький” В’ячеслава Волка. 7 липня Центрально-міський районний суд Кривого Рогу ухвалив рішення про утримання під вартою терміном 60 діб до 3 вересня підозрюваного в пораненні оператора “Першого Криворізького” В’ячеслава Волка. Також суд визначив йому заставу у розмірі 400 тис. грн.

Liked the article?
Help us be even more cool!