ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд конфіскував майно ексміністра освіти та науки Дмитра Табачника

Дмитро Табачник. Фото – mon.gov.ua / slovoidilo.ua

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) стягнув у дохід держави майно колишнього міністра освіти і науки Дмитра Табачника.

Таке рішення суд ухвалив 10 квітня 2024 року, задовольнивши позов Міністерства юстиції України до Табачника про застосування санкції, повідомляє Мін'юст.

Зокрема, суд стягнув у дохід держави активи: частку квартири, п’ять земельних ділянок, житловий будинок та грошові активи.

Раніше, 22 березня 2024 року, Міністерство юстиції подало до ВАКС позов про застосування санкцій до Дмитра Табачника та до третьої особи Алли Табачник.

Міністерство заявило, що Табачник вів підривну діяльність проти України ще до початку повномасштабного російського вторгнення, контактуючи з представником російської спецслужби. А під час повномасштабного вторгнення разом з представниками вищих органів влади РФ організовував та координував діяльність керівників окупаційних адміністрацій Херсонської та Запорізької областей у сфері охорони здоров’я, освіти, підготовки до проведення псевдореферендумів.

Кейс Дмитра Табачника

Дмитро Табачник, колишній міністр освіти України, який підтримує війну РФ проти України. Він перебуває в тимчасово окупованому Криму.

У листопаді 2022 року СБУ повідомила Табачнику про підозру в державній зраді за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). За даними слідства, він брав активну участь в організації псевдореферендумів у захоплених районах Херсонської та Запорізької областей.

У січні 2023 року СБУ наклала арешт на майно Табачника на суму більш ніж 2 млн доларів, а в травні викрила нові факти його злочинної діяльності – перебуває на прямому зв’язку з кадровим співробітником 9 управління департаменту оперативної інформації 5 служби ФСБ Олегом Козловим.

Як встановили розслідувачі проєкту Радіо Свобода “Схеми”, Дмитро Табачник із 2021 року є співзасновником будівельної компанії, зареєстрованої за російським законодавством в окупованому Росією Криму. Це вже друга російська фірма, співзасновником якої є Дмитро Табачник. Окрім “Таврида-Центр” із 2019 року він володіє часткою в російській компанії ООО “Лиэль-ФМ” (профіль діяльності – посередництво в торгівлі).

21 березня 2024 року стало відомо, що Дмитра Табачника заочно засудили до 15 років позбавлення волі.

Liked the article?
Help us be even more cool!