ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд арештував майно Дубінського, включно з автівками матері

Печерський районний суд Києва наклав арешт на майно підозрюваного в державній зраді народного депутата Олександра Дубінського. Також під арешт потрапило майно його матері та колишньої дружини. 

Про це йдеться в рішенні суду за листопад цього року, повідомляє LIGA.net.

Арешт накладено в межах кримінального провадження Державного бюро розслідувань щодо ймовірної легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, а також ухилення від податків.

Провадження було розпочато на підставі заяви Центру протидії корупції, який повідомив, що Дубінський та його близькі родичі протягом кількох останніх років стали власниками 24 квартир, 17 автомобілів, двох будинків і 70 соток землі на загальну суму близько $2,5 млн. Водночас їхні офіційні доходи не могли дозволити їм набути таку кількість майна, йдеться в заяві ЦПК.

Мати Дубінського, як зазначає ЦПК, за останні п'ять років стала власницею 19 об'єктів нерухомості загальною вартістю близько $1 млн. Також їй належать два автомобілі Mercedes-Benz, два автомобілі BMW, автомобіль Toyota Land Cruiser, Maserati Coupe Cambiocorsa та ЗАЗ Vida.

Прокурор вказав, що загальна вартість майна Дубінського, його матері та ексдружини становить 57,9 млн грн, у той час як офіційні доходи родини за 2003-2022 роки склали 19,6 млн грн.

Крім того, у 2015-2021 роках на рахунки матері (яка вже перебувала на пенсії) було внесено готівкою 7,3 млн грн. Водночас її офіційні доходи за вказаний період склали 2,8 млн грн.

Вказане може свідчити, вважає слідство, що готівку, яку мати використовувала для придбання нерухомості, ймовірно, надав Дубінський.

Суд задовольнив клопотання та арештував майно Дубінського та його родичів. Зокрема, 15 автомобілів, 22 квартири та вісім земельних ділянок.

Як повідомляв ІМІ, у 2019 році нардеп Дубінський став фігурантом розслідування журналістів Bihus.info. Розслідувачі повідомляли, що Дубінський і його родина протягом останніх кількох років стали власниками загалом 24 квартир, 17 автівок, двох будинків і 70 соток землі на загальну суму близько $2,5 млн. Тоді ж нардеп сказав свою крилату фразу “Мама любит скорость” у відповідь на запитання про Maserati, записану на його матір.

До обрання народним депутатом у 2019 році від партії “Слуга народу” Дубінський багато років працював на телеканалах Коломойського як ведучий та креативний продюсер.  

14 листопада 2023 року Печерський районний суд Києва взяв під варту на два місяці народного депутата Олександра Дубінського, який підозрюється в державній зраді та участі в злочинній організації.

13 листопада Державне бюро розслідувань оголосило підозру Олександру Дубінському в державній зраді (ч. 1 ст. 111) та створенні, керівництві злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участі в ній (ч. 1 ст. 255). Його звинувачують у злочинній діяльності, що курувалася посадовцями генерального штабу ЗС РФ, та веденні інформаційно-підривної діяльності проти України.

3 серпня 2023 року СБУ спільно з ДБР провела обшуки в Дубінського, який під час війни виїхав за кордон нібито під приводом супроводження батька на лікування. Правоохоронці перевіряли обставини та законність його виїзду за кордон у період воєнного стану. Дубінський після обшуків заявив, що звернеться до суду. 10 серпня 2023 року Печерський райсуд Києва обрав Дубінському запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання з носінням електронного браслета терміном до 8 жовтня. А вже 6 листопада Печерський районний суд Києва відправив Дубінського під цілодобовий домашній арешт. 

11 січня 2021 року міністерство фінансів США запровадило санкції проти Олександра Дубінського та ще низки українських громадян і медіа за втручання в американські вибори. У мінфіні США пояснили, що зазначені особи й компанії були частиною російської мережі зовнішнього впливу, пов’язаної з нардепом Андрієм Деркачем. Останнього Вашингтон вважає російським агентом. Санкції проти Деркача були запроваджені ще 2020 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!