ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Спецкори німецьких ЗМІ в Москві потрапили у базу "Миротворця" за візити до Криму

23.10.2017, 13:05
Фото - myrotvorets.center

Кореспонденти німецьких ЗМІ в Москві Христина Хебель і Тілько Грісс потрапили у базу українського сайту “Миротворець” за нібито “свідоме порушення державного кордону України” з метою проникнення в анексований Росією Крим, повідомляє Крим.Реалії.

Як пише видання, інформація про німецьких журналістів з'явилася на сайті “Миротворець” після того, як у Фейсбуці було опубліковано про те, що Хебель і Грісс “побували в гостях” у кримської IT-компанії SolarLab, офіс якої розташований у Севастополі.

За даними з відкритих джерел, Хебель є московським кореспондентом німецького видання Spiegel Online. У свою чергу, Грісс, який також працює в Москві, представляє Deutschlandradio. Інформація про відвідування Криму відсутнє на сторінках Хебель і Грісс у соціальних мережах.

Як пише видання, Христину Хебель часто цитують російськомовні ЗМІ. Так, російська редакція Deutsche Welle в серпні 2017 року наводила слова німецької журналістки про висловлювання лідера Вільної демократичної партії Німеччини Крістіана Лінднера, який заявляв про необхідність поліпшити відносини з Росією і пропонував визнати Крим російським.

У коментарі Крим.Реалії Христина Хебель і Тілько Грісс стверджують, що перетинали адмінкордон із анексованим Росією Кримом відповідно до українського законодавства. Як заявила журналістка німецького Spiegel Online, вона подорожувала до Криму через Київ та нібито отримала необхідні дозволи Міністерства інформаційної політики України та Державної міграційної служби України. Вона називає “брехнею” інформацію, яку розмістив на своїй сторінці український сайт “Миротворець”.

Журналіст Deutschlandradio Тілько Грісс також відкидає звинувачення в незаконному перетині адмінкордону з анексованим півостровом. “Звичайно, перетин кордону був абсолютно законним. У нас є всі необхідні документи”, – розповів Грісс.

Підтвердження цієї інформації від українських державних органів поки немає, зазначає видання.

Центр “Миротворець” є громадською організацією. Центр відомий збором даних про підозрюваних донбаських і кримських сепаратистів та іноземних громадян, які їх підтримували або підтримують, і публікує їх на своєму сайті в розділі “Чистилище”. За повідомленнями, цією базою даних користуються й українські силовики.

Міністерство закордонних справ України оприлюднило раніше звернення, у якому застерегло іноземних громадян і осіб без громадянства від незаконних поїздок до Криму.

Liked the article?
Help us be even more cool!