ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Слідство повідомило про наявність свідка у справі вбивства словацького журналіста Яна Кучака

18.09.2018, 10:00
Фото - dennikn.sk

17 вересня влада Словаччини визначила можливого свідка у справі вбивства словацького журналіста Яна Кучака. Про це повідомляє “День” з посиланням на Reuters.

Повідомляється, що прокурор, який здійснював нагляд у справі, заявив, що ця людина (свідок) “могла бути присутньою на місці злочину або неподалік місця злочину в той час, коли було скоєно вбивство, і може мати інформацію про злочин”.

За інформацією видання, можливий свідок - чоловік з бородою і темними волоссям віком близько 30 років. Також зазначається, що влада Словаччини скоротила кількість можливих мотивів убивства до двох.

Крім того, до столиці Словаччини Братислави прибула група депутатів Європейського парламенту, щоб вивчити ситуацію, яка стосується безпеки праці журналістів, корупції й принципів правової держави, повідомляє Радіо Свобода.

Як інформують словацькі ЗМІ, у програмі роботи депутатів – зустріч із прокурором, керівництвом поліції Словаччини, щоб з’ясувати стан розслідування вбивства Яна Кучака і його нареченої Мартіни Кушнірової.

За повідомленням словацької прокуратури, “вбивство скоїв професійний вбивця на замовлення, вбивцею була лиш одна людина”. Прокуратура працює з двома версіями вбивства, але наразі “обвинувачених немає, немає конкретних злочинців”. Слідство встановило також, що біля місця трагедії перебував один чоловік, якого розшукує поліція.

Група євродепутатів у Братиславі також зустрілась 17 вересня з президентом Словаччини Андреєм Кіскою. На його думку, з часу трагедії минуло багато часу, “стихли протести, але те, що залишилось, є глибокою недовірою людей до держави”. “Наслідком цього є втеча молодих людей із країни, зростання популізму, екстремізму. І завданням нас усіх є те, щоб ми цю довіру повернули назад”, – сказав президент.

Як повідомляв ІМІ, 26 лютого 2018 року у Словаччині вбили 27-річного журналіста видання Aktualít Яна Кучака та його дівчину. Їх знайшли застреленими у помешканні в населеному пункті Велка Мача неподалік міста Трнава.

Найбільш вірогідним мотивом убивці правоохоронці вважають професійну діяльність журналіста.

Кучак розслідував випадки шахрайства з грошима європейських фондів і можливу причетність до цього італійського мафіозного клану “Ндрангета”.

Вбивство Кучака призвело до масових протестів у Словаччині, відставки прем’єр-міністра Роберта Фіцо та двох міністрів внутрішніх справ.

Liked the article?
Help us be even more cool!