ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сепаратистський сайт виклав списки журналістів, які отримували акредитацію в зону АТО

25.05.2016, 12:45

Сайт сепаратистів “ЛНР” Оккупация.net опублікував складені станом на 10.10.2014 року списки журналістів українських та іноземних ЗМІ, які висвітлювали події на Донбасі і в зоні АТО, повідомляє “Детектор медіа”.

При цьому на сайті жодного разу не згадується Україна, не вживається визначення “український”, а перелік медійників названий “Список журналістів, акредитованих на висвітлення подій на Сході держави”.

Списки українських та іноземних журналістів розміщені у рубриці “Журналісти Хунти”. У переліку – десятки прізвищ журналістів каналів “Інтер”, 1+1, СТБ, ICTV, Громадського ТБ, Еспресо.TV, 5-го каналу, каналу 24, каналу “Україна” та ніших. Серед іноземних медійників у списку – журналісти телеканалу “Аль-Джазіра”, агентства “Франс-Прес”, каналу VІCE News, корпорації ВВС, американського каналу FoxNews та багатьох інших.

Разом із прізвищем вказаний номер контактного телефону.

Основну частину інформації сайту Оккупация.net крім антиукраїнської пропаганди складають списки громадян України, які беруть участь в АТО, несуть службу в МВС або беруть участь у будь-якій антисепаратистській діяльності.

Як повідомляв ІМІ, 24 травня голова Представництва ЄС в Україні Ян Томбінські та Посол Німеччини в Україні Крістоф Вайль зустрілися з міністром внутрішніх справ України Арсеном Аваковим і закликали вжити заходів щодо безпеки журналістів, які постраждали від звинувачень центру “Миротворець” у співпраці із сепаратистами на основі списків так званої “акредитації” журналістів у “ДНР”.

24 травня сайт центру “Миротворець” опублікував черговий список із прізвищами 293 іноземних журналістів, акредитованих в так званій “ДНР”.

Вперше “Миротворець” оприлюднив список із понад 4 тисяч особистих даних журналістів, які отримували так звану “акредитацію” в збройному угрупованні “ДНР”, 7 травня.

11 травня журналісти українських та закордонних ЗМІ, а також представники українських та міжнародних медіа-організацій звернулися до сайту “Миротворець” з вимогою негайно видалити з вільного доступу інформацію про персональні дані журналістів, які отримали в самоназваних “ДНР/ЛНР” “акредитацію”. Та закликали владу порушити кримінальне провадження за фактом порушення Закону України про захист персональних даних, здійснення тиску та погроз журналістам, які зазначені у списку.

11 травня прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження за фактом публікації на сайті “Миротворець” персональних даних журналістів.

11 травня український журналіст-фрілансер Роман Степанович заявив про погрози від невідомих, які почали надходити після оприлюднення сайтом “Миротворець” списку з даними журналістів, які отримали “акредитацію” “ДНР”.

13 травня Центр дослідження ознак злочину проти національної безпеки України “Миротворець” заявив про закриття однойменного сайту, на якому опублікував персональні дані журналістів, що отримали “акредитацію” в так званих “ДНР/ЛНР”.

16 травня народний депутат, радник голови МВС Антон Геращенко звернувся до міністра внутрішніх справ, генпрокурора і голови СБУ з проханням закрити кримінальне провадження за фактом публікації на сайті “Миротворець” персональних даних журналістів.

19 травня колектив Центру “Миротворець” заявив про відновлення найближчим часом функціонування сайту.

20 травня сайт Центру “Миротворець” вдруге оприлюднив оновлений список журналістів, які отримали “акредитацію” в угрупованні “ДНР”.

Liked the article?
Help us be even more cool!