ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сенцова етапували з колонії Якутії, його місце невідоме

25.09.2017, 11:29

Українського режисера Олега Сенцова, незаконно засудженого в Росії, відправили по етапу з колонії в Якутії, його місце перебування невідоме. Про це УНІАН повідомив його адвокат Дмитро Дінзе.

“Олег перебуває на етапі, його місце знаходження мені невідоме. У кінцевій точці шляху повинні проінформувати адвокатів або родичів. Поки що інформації немає”, - сказав захисник.

На запитання, чим може бути викликане його переміщення з Росії і чи можлива підготовка до обміну, Дінзе сказав: “Гадати не буду”. За його словами, Сенцова почали етапувати тиждень тому.

Як повідомляв ІМІ, 11 вересня адвокат Олега Сенцова Дмитро Дінзе повідомив, що Олега Сенцова етапували з СІЗО-1 Іркутська у невідомому напрямку. Згожом тсало відомо, що Сенцова етапували з іркутського СІЗО в Челябінськ.

9 вересня правозахисники виявили, що режисер знаходиться в іркутському СІЗО, до цього він відбував покарання в ІК-1 Якутська.

Увагу на можливе етапування Сенцова з СІЗО звернули в твіттері “Пошта РосУзніка”: правозахисники отримали повідомлення про те, що листи, відправлені режисерові в СІЗО, не вдається доставити, оскільки адресат вибув, пише видання.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд засудив Олега Сенцова до 20 років, а Олександра Кольченка – до 10 років позбавлення волі.

Олег Сенцов та Олександр Кольченко звинувачуються у тероризмі. За версією російського слідства, навесні 2014 року Сенцов нібито організував у Криму підпільну групу, пов’язану з “Правим сектором”. Кольченка звинувачують в участі у цьому “терористичному співтоваристві”. Обидва свою провину не визнали.

Liked the article?
Help us be even more cool!