ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сенцов назвав свій стан "передкритичним" - російська правозахисниця

14.08.2018, 14:18
Фото - Фейсбук Людмили Денісової

Український політв'язень Олег Сенцов, який голодує 93-й день, назвав свій стан “передкритичним”. Про це він сказав російській правозахисниці Зої Свєтовій, яка зустрілася з Олегом 14 серпня, повідомляє Громадське з посиланням на RTVI.

За словами Свєтлової, вона розмовляла з Сенцовим дві години у присутності начальника колонії і ще двох співробітників.

“Лікарі колонії, яким Сенцов довіряє, вони роблять те, що можуть робити, але не дають ніяких прогнозів. Адвокат казав, що йому роблять крапельниці і надають суміш, яку він приймає. Але це ситуація, яка не може врятувати його життя”, - додала Светова.

За словами правозахисниці, режисер не планує припиняти голодування.

Також Свєтова розповіла, що мета голодування Сенцова залишилася та ж: звільнення українських політичних в'язнів з російських в'язниць.

На думку правозахисниці, потрібно якомога швидше вирішити проблему обміну.

Як повідомляв ІМІ, 8 серпня сестра Сенцова Наталя Каплан повідомила, що стан Олега погіршується. У листі до сестри Сенцов написав, що “кінець близький”.

7 серпня адвокат Олега Сенцова Дмитро Дінзе повідомив, що стан засудженого в Росії українського режисера погіршується, але він відмовляється від госпіталізації.

9 серпня Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова попросилаомбудсмена РФ Тетяну Москалькову, щоб вона організувала переведення політв’язня Олега Сенцова в московський інститут або в лікарню, в якій є спеціалісти з ендогенного харчування.

14 травня засуджений у Росії український режисер, кримчанин Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити 64 українських політв’язнів. Сенцов має намір продовжувати голодування до своєї смерті або до звільнення 64 політв’язнів.

Росія так і не пустила українського омбудсмена Людмилу Денісову, яка перебувала в РФ, до українських політв’язнів.

Liked the article?
Help us be even more cool!