ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сенцов написав із колонії, що багато читає і вивчив англійську

06.02.2018, 10:46
Фото - Фейсбук Tatiana Shchur

Утримуваний у Росії український режисер Олег Сенцов написав листа із колонії у Ямало-Ненецькому автономному окрузі російській журналістці та правозахисниці Зої Свєтовій. Про це вона написала на сторінці у Facebook, повідомляє Громадське радіо.

“Отримала листа від Олега Сенцова. У нього все як і раніше. Читає по дві книжки на тиждень. Вивчив англійську. Тільки практикувати її в ямальській зоні ні з ким. Листів писати не любить. Настрій стабільний. Відчуває себе не дуже. Температура на вулиці 20 градусів морозу. Сніг лежить вже три місяці. Почав отримувати “Нову газету” - говорить, що прийшло відразу кілька номерів”, - переповіла зміст листа Свєтова.

Вона закликала писати листи Олегу Сенцову. “Відповідати буде рідко. Але думаю, все одно це супер важливо. А взагалі те, що він, як і раніше, сидить там, також як і інші невинні українці, зокрема - ганьба нам усім. Треба вимагати і від нашої влади, і від української, і від західної, щоб їх випустили”, - зазначила правозахиниця.

Як повідомляв ІМІ, 5 лютого 2018 року у Франції світові діячі культури закликали РФ звільнити Олега Сенцова.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд засудив Олега Сенцова до 20 років, а Олександра Кольченка – до 10 років позбавлення волі.

Олег Сенцов та Олександр Кольченко звинувачуються в тероризмі. За версією російського слідства, навесні 2014 року Сенцов нібито організував у Криму підпільну групу, пов’язану з “Правим сектором”. Кольченка звинувачують в участі у цьому “терористичному співтоваристві”. Обидва свою провину не визнали.

Зараз Олег Сенцов перебуває у виправній колонії №8 “Білий ведмідь” міста Лабитнангі Ямало-Ненецького автономного округу РФ.

Liked the article?
Help us be even more cool!