ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ зняла статус персон нон грата з іспанських журналістів

10.10.2017, 16:15
Фото - El Mundo

Служба безпеки України ухвалила рішення про зняття статусу персон нон грата з іспанських журналістів Антоніо Памлієга та Мануеля Анхела Састре, яких у серпні було видворено з території України із забороною на в’їзд. Про це 10 жовтня повідомила прес-секретар СБУ Олена Гітлянська під час робочого засідання Ради з питань професійної діяльності журналістів при Адміністрації Президента, повідомляє “Детектор медіа”.

За словами Гітлянської, відповідне рішення буде оприлюднене на сайті СБУ. Про це також повідомила виконавча директорка Інституту масової інформації (ІМІ) Оксана Романюк.

Як повідомляв ІМІ, 29 серпня СБУ повідомила про видворення з України та заборону в’їзду двом іспанським журналістам Антоніо Памплієгу і Мануелю Анхеля Састре через їхню антиукраїнську діяльність.

Європейська федерація журналістів (ЄФЖ) спільно з Міжнародною федерацією журналістів (МФЖ) заявили, що очікують від Ради Європи реакції у відповідь на недопущення іспанських журналістів Антоніо Памплієги та Мануеля Анхеля Састре в Україну.

30 серпня виконавча директорка ІМІ Оксана Романюк заявила, що ситуація із видворенням з території України іспанських журналістів Антоніо Памплієгу і Мануеля Анхеля Састре може викликати питання від міжнародних організацій. Наразі необхідне розуміння причин їх депортації.

Liked the article?
Help us be even more cool!