ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ затримала інформаторку росіян: готувала нові удари по Харківщині

Кіберфахівці Служби безпеки запобігли новим ударам РФ по лініях оборони та об’єктах Укрзалізниці на Харківщині. Ключовими цілями російської армії були новозбудовані укріпрайони та логістичні шляхи ЗСУ.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Для коригування обстрілів окупанти залучили свою інформаторку – місцеву жительку, яка працювала на російську розвідку.

Вона мала виявити й позначити на гугл-мапах геолокації мінних полів, довготривалих оборонних точок, а також системи окопів та бліндажів.

"Крім того, фігурантка намагалася стежити за залізничними коліями, які використовують військові ешелони ЗСУ, особливо з важкою бронетехнікою та артилерією", – зазначили в СБУ.

За координатами, які мала надати агентка, окупанти планували скоїти повітряні атаки з використанням крилатих ракет і керованих авіабомб.

У разі вогневого ураження по потенційних цілях окупанти сподівалися послабити оборону Харкова та зруйнувати залізничні шляхи переправлення на фронт особового складу, зброї та боєприпасів для ЗСУ.

"Після російського авіаудару фігурантка мала "прозвітувати" агресору про точність "прильотів", а потім отримати подальші інструкції для "евакуації" до РФ. Однак кіберфахівці Служби безпеки своєчасно викрили агентку, зірвали плани ворога та заблокували втечу зловмисниці до країни-агресора", – додали в українській спецслужбі.

За даними слідства, жінка працювала на окупантів через "зв’язкового" – свого рідного брата з Донецька, бойовика окупаційного угруповання РФ на східному фронті.

Щоб зафіксувати й передати йому "потрібні" геолокації, жінка обходила місцевість, а після повернення додому позначала розвіддані на електронних мапах з описом об’єктів.

Комунікацію між собою підтримували за допомогою анонімного чату в месенджері.

Liked the article?
Help us be even more cool!