ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ виявила в "Одноклассниках" та "ВКонтакте" близько 800 антиукраїнських груп

25.05.2017, 12:41

У соцмережах “Одноклассники” та “ВКонтакте” було близько 800 антиукраїнських груп. Про це повідомив голова Служби безпеки України Василь Грицак під час прес-конференції, повідомляє Укрінформ.

“Ми нарахували у цих соцмережах близько 800 груп антиукраїнської спрямованості”, - сказав він.

За словами голови СБУ, адміністратори соцмереж не реагували на відповідні звернення спецслужби.

“На питання, чому закрили “Одноклассники”, “ВКконтакті”, “Яндекс” та інше скажу, дуже просто: це той механізм, який використовує російська ідеологічна машина для формування в свідомості громадян того, що їм потрібно”, - додав він.

Також Грицак зауважив, що в цих соцмережах було багато порнографічного контенту, а також діяла спільнота “Голубий кит”, яка підштовхувала підлітків до самогубства.

Як повідомляв ІМІ, 15 травня Президент України Петро Порошенко своїм указом ввів у дію рішення РНБО “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, які передбачають блокування доступу до російських соцмереж “ВКонтакте” і “Однокласники”, а також до сервісів “Яндекса” і Mail.ru.

17 травня набув чинності указ Президента України Петра Порошенка про введення санкцій відносно низки російських юридичних осіб, зокрема “Яндекса”, Mail.ru, “ВКонтакте” та “Однокласників”. Документ опубліковано в “Урядовому кур’єрі”.

СБУ разом з іншими правоохоронними органами розробляє зміни до законодавства України щодо механізму блокування російських соцмереж і сервісів та звертає увагу суб’єктів господарчої діяльності на безумовне виконання указу Президента України, яким у дію були введені санкції.

Liked the article?
Help us be even more cool!