ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ відкрила справу через розголошення “списку 47”

05.06.2018, 23:13
Фото - Ліга

Головне слідче управління Служби безпеки України відкрило кримінальне провадження щодо розголошення відомостей досудового розслідування в публікації одного з інтернет-видань зі списком осіб, які могли стати жертвами російських спецслужб разом із журналістом Аркадієм Бабченком. Про це повідомляється на сайті СБУ.

“Правоохоронці встановили, що на сторінці одного з інтернет-видань розміщено публікацію з переліком осіб, дані про яких є у матеріалах раніше відкритого кримінального провадження. У публікації зазначені прізвища громадян України та іноземних держав, яких планувалось фізично знищити в результаті терористичних актів на території нашої країни”, – зазначає спецслужба.

При цьому, зазначила СБУ, відповідні дані будь-кому, у тому числі автору публікації вищезгаданого інтернет-ресурсу, на розголошення зазначених відомостей органом досудового розслідування та процесуальним керівником не надавалися.

У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 387 Кримінального кодексу України ("Розголошення даних досудового слідства або дізнання") тривають слідчі дії.

Санкція статті передбачає штраф від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років.

Нагадаємо, 5 червня інтернет-видання “Страна.ua” оприлюднило список 47 журналістів і блогерів, які нібито могли стати жертвами на замовлення спецслужб РФ разом із журналістом Аркадієм Бабченком.

5 червня речниця СБУ Олена Гітлянська заявила, що спецслужба нікому не передавала список із 47 журналістів і блогерів, які могли стати потенційними жертвами російських спецслужб.

Liked the article?
Help us be even more cool!