ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру пропагандисту Ігорю Дусю

19.04.2023, 16:19
Фото: СБУ
Фото: СБУ

Співробітники Служби безпеки зібрали доказову базу на підсанкційного пропагандиста Ігоря Дуся: він публічно заперечує існування України, повідомила пресслужба відомства.

У 2014 році Дусь був радником російського терориста Ігоря Стрєлкова-Гіркіна, наразі позиціює себе як "православний публіцист". Також він очолює громадську організацію "Народний собор", яка є українською "філією" однойменного російського об’єднання під егідою РПЦ.

Після окупації Криму пропагандист утік на півострів. Там він був постійним гостем ефірів російських телеканалів, де виступав у ролі "політичного" або "релігійного" експерта й виправдовував агресію проти України.

"Після повномасштабного вторгнення Дусь уже в москві публічно вихваляв учасників окупаційних угруповань РФ і закликав бійців ЗСУ не чинити спротив окупантам. Крім того, він активно "розганяв" наративи Кремля щодо "утисків" представників УПЦ (МП) і вихваляв антиукраїнську діяльність московського патріарха Кирила", – зазначили в СБУ.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за двома статтями: колабораційна діяльність та зазіхання на територіальну цілісність та недоторканність України. Нині Ігор Дусь перебуває на території Росії.

Як повідомляв ІМІ, Служба безпеки України оголосила підозру в колабораційній діяльності колишній вінницькій журналістці Юлії Тарапаті, яка зараз є заступницею головного редактора видання “Вечерняя Москва”. 

Liked the article?
Help us be even more cool!