ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру "міністру молодіжної політики ДНР" Кирилу Макарову

СБУ повідомила про підозру в колабораціонізмі "міністру молодіжної політики ДНР" Кирилу Макарову.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

За даними слідства, Макаров почав співпрацювати з окупантами 2018 року. Тоді він очолив незаконний рух "молода республіка", допомагав окупантам налаштовувати молодь на лояльність до окупантів. 

Згодом бойовики угруповання "ДНР" запропонували Макарову очолити фейкове міністерство.

"На цій посаді зрадник створює підґрунтя для інтеграції української молоді в російський громадський простір. За його вказівкою в навчальних закладах окупованої Донеччини відкриті філії "Молодой гвардии "Единой России", здійснюється співпраця з російським федеральним агентством у справах молоді. Також на базі окупаційних громадських організацій формується штаб групи швидкого реагування для допомоги російським військам у тилу та проводяться популістські акції на підтримку кремлівського диктатора Путіна", – зазначили в СБУ.

Як повідомляв ІМІ, Служба безпеки викрила в Києві агентурну мережу окупантів, яка проводила інформаційні диверсії на замовлення ФСБ. Її представники продукували та поширювали прокремлівські наративи та провокативні повідомлення, які мали дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію та розпалювати релігійну ненависть в Україні.

Всього представники СБУ викрили понад 15 учасників угруповання, чотирьох ключових фігурантів затримали. Серед них – один з очільників столичного храму УПЦ МП, який входив до агентурного апарату російської спецслужби.

Liked the article?
Help us be even more cool!