ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру блогеру Олешку (оновлено)

Фото - фейсбук Мирослава Олешка
Фото - фейсбук Мирослава Олешка

Служба безпеки України заочно повідомила про підозру блогеру Мирославу Олешку за фактом перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та використання завідомо підробленого документа.

Про це повідомляється у телеграм-каналі СБУ.

За даними слідства, він незаконно виїхав з України під час повномасштабного вторгнення і займається інформаційно-підривною діяльністю, яка шкодить ЗСУ.

Слідство встановило, що Олешко, після підтвердження його придатності до військової служби та виклику до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки, у серпні 2023 року покинув територію України на підставі підробленої довідки військово-лікарської комісії. 

“Перебуваючи за кордоном, він систематично публікує відео і дописи, в яких дискредитує призов на військову службу у ЗСУ та закликає українців ухилятися від служби в армії”, - зазначає СБУ. 

Олешку повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч.1 ст.114-1 (перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань) та ч. 4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документа).

Санкції статей передбачають до восьми років тюрми.

Мирослав Олешко так прокоментував на своїй фейсбук-сторінці повідомлення СБУ про підозру: “СБУ які втекли з Херсону, Баканов який 24 лютого втік з країни не ухилянти? Нічого. Приведемо до влади на виборах нормальних людей скоро, з усіма розберемося. В Україні бути в політиці і не мати підозри від Зеленського та Єрмака - то якось навіть дивно. Мене посвятили”.

Водночас платформа Youtube повідомляє, що канал Олешка заблоковано через порушення умов її використання.

Скриншот ІМІ

Liked the article?
Help us be even more cool!