ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сайт LB.ua зазнав DDoS-атаки (оновлено)

05.07.2017, 12:37

4 липня інтернет-портал LB.ua зазнав потужної DDoS-атаки, яка паралізувала його роботу на кілька годин. Про це повідомляється на сайті видання.

Як зазначає редакція, проблеми з доступом на сайті виникли приблизно о 13 годині. Станом на 19 годину сайт працював з перебоями.

Шеф-редакторка LB.ua Соня Кошкіна пов’язує DDoS-атаки з журналістськими розслідуваннями незаконного будівництва в Києві. Про це вона написала 5 липня на своїй сторінці у Фейсбук, повідомляє “Детектор медіа”.

Журналістка згадує, що серйозні хакерські втручання в систему сайт пережив ще у часи Майдану. З тих часів, за словами Кошкіної, над безпекою LB.ua ретельно попрацювали, тож “покласти” інтернет-ресурс вже не так просто. Але цього разу DDoS-атаки все ж таки перемогли: спочатку вивели з ладу сайт, а потім – адмінку. Кошкіна підкреслює, що такі “вправи з системою” коштують чималих грошей та пов’язує атаки з розслідуваннями журналістів та активістів щодо незаконного будівництва на “Сінному ринку”.

“І ось тепер - цікаві закономірності, - розмірковує Соня Кошкіна. - Попередня атака трапилася 31 травня. У певний проміжок часу. Конкретно: три години. Тобто, за три години бабки як були заплачені, так їх і відпрацювали. Напередодні на сайті вийшла новина щодо ... .. тадааааам .... Сінного ринку!”.

DDoS-атаки останніх днів шеф-редакторка видання пов’язує з виходом матеріалу знову-таки щодо скандальної забудови – тексту про обшуки в домі депутатки Київради Ольги Баліцької, яка останні півроку активно займається темою “Сінного ринку”. В матеріалі LB.ua йдеться про те, що обшуки в домі Баліцької за її відсутності – це правопорушення. Про це журналістам видання повідомила адвокат Віталій Касько.

“Виходить вчора у нас - на Lb.ua - тематичний коммент Касько, який моментально підхоплюють інші ЗМІ. - розповіла Кошкіна. - Як тільки виходить - сайт лягає. Як по команді “лягає”. Вважайте: “випадковість”. Ага, “просто так” “співпало”. Ще раз: DDoS-атака коштує великих грошей. І вона не трапляється просто так. Діагноз зрозумілий: Сінний”.

Liked the article?
Help us be even more cool!