ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Роскомнагляд вимагає від Telegram передати ФСБ ключі для шифрування протягом 15 днів

20.03.2018, 13:35

Роскомнагляд вимагає від Telegram передати Федеральній службі безпеки Росії ключі для шифрування інформації в месенджері протягом 15 днів. Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на прес-службу російського регулятора.

“Роскомнагляд направив на адресу Telegram Messenger Limited повідомлення про необхідність виконання обов'язків організатора поширення інформації… Ці обов’язки полягають у наданні ФСБ Росії інформації, необхідної для декодування прийнятих, переданих, таких, що доставляються, і (або) оброблюваних електронних повідомлень”, – заявили у відомстві.

20 березня Верховний суд відхилив позов Telegram до ФСБ. Месенджер вимагав визнати недійсним наказ спецслужби, яким йому призначили штраф у розмірі 800 тисяч рублів (близько 370 тисяч гривень) через відмову передати ключі для шифрування інформації.

Обов’язок надавати ФСБ інформацію для розшифрування повідомлень у системах інтернет-спілкування запровадили в Росії 2016 року ухваленням пакету законів, що мають у першу чергу антитерористичне спрямування. Російські спецслужби твердять, що терористи координують свої дії за допомогою таких систем із високим рівнем шифрування і захисту, як, зокрема, месенджер Telegram.

Liked the article?
Help us be even more cool!