ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Росіяни залучають жінок до кремлівської пропаганди – дослідження ІМІ

14.12.2023, 11:02
Яна Машкова

Кожен четвертий коментар у російських пропагандистських медіа має експертизу жінки (23%). Щодо чоловіків-експертів, то їхніх коментарів у російських медіа значно більше – 77% загальної кількості експертних коментарів. 

Такими є результати гендерного моніторингу російських медіа, який здійснив Інститут масової інформації (ІМІ) у грудні 2023 року.

За даними дослідження ІМІ, в темі політичних новин найчастіше пропагандистські медіа цитували керівницю російської Центральної виборчої комісії Еллу Памфілову, яка просувала ідею, що в Росії “гідні вибори гарантуватимуть зміцнення” та перемогу в “геополітичній битві”. У такий спосіб Памфілова натякала, що тимчасово окуповані території України теж голосуватимуть за Путіна як начебто за свого президента. Також міркування про важливість виборів поширювала голова Ради Федерації Валентина Матвієнко, яка стверджувала, що за голосуванням спостерігатиме весь світ, оскільки нібито “Российская Федерация сегодня – один из главных архитекторов справедливого глобального будущего”.

“Російські політикині є співучасницями агресивної російської пропаганди та відповідальними за геноцид українців. Усі їхні дії та робота свідчать про те, що вони зневажають міжнародні права, зазіхають на цілісність України та є відповідальними за всі військові дії в Україні”, – коментує Яна Машкова, медіааналітикиня ІМІ.

*Моніторинг здійснювався в 10 найпопулярніших російських онлайн-медіа за рейтингом Liveinternet станом на грудень 2023 року: “Комсомольская правда”, “Известия”, РИА Новости, Lenta.Ru, РБК, “Аргументы и факты”, Газета.Ru, “Московский комсомолец”, NEWS.ru, “Российская газета”. Вибірка склала 1000 новин.

З повним текстом дослідження можна ознайомитися за посиланням.

Liked the article?
Help us be even more cool!