ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Росіяни обстріляли телевежу на Сумщині

08.05.2024, 10:28
Альона Яцина

Російські війська 6 травня обстріляли телевежу в місті Білопілля Сумської області, унаслідок чого вона була пошкоджена і наразі не працює.

Про це повідомила представниця Інституту масової інформації.

Відео з результатами обстрілу росіяни виклали у своїх пропагандистських телеграм-каналах. Окупанти повідомили, що вдарили фугасними авіабомбами-500 (ФАБ).

Обстріл армією РФ телевежі в Білопіллі на Сумщині, 6 травня 2024 року. Скриншот ІМІ з відео російського пропагандистського телеграм-каналу

“Кадри поразки об'єктів противника: вежа стільникового зв'язку, пункт дислокації противника, елеватор, у якому встановлено систему РЕБ, склад з боєприпасами й підстанція”, – написали росіяни.

Українська сторона ступінь пошкоджень поки не коментує. 

Нагадаємо, загалом телевежу в Білопіллі армія РФ обстрілювала щонайменше чотири рази. Вперше – 9 березня 2022 року. У червні 2023 телевежа знову зупинила роботу через російську атаку. 

Цьогоріч 14 березня військові РФ обстріляли найбільші передавачі телерадіомовлення Сумщини: в Білопіллі, Сумах, Шостці та Тростянці. Телевізійне мовлення в МХ-1, МХ-2 у Білопіллі відновили напочатку квітня, повідомила Лариса Якубенко, представниця Нацради з питань телебачення і радіомовлення.

Liked the article?
Help us be even more cool!