ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російському співаку Герелло повідомлено про підозру у виправдовуванні війни РФ проти України

Василь Герелло. Фото – СБУ
Василь Герелло. Фото – СБУ

Служба безпеки України повідомила про підозру російському оперному співаку Василю Герелло родом з України, який виправдовує війну РФ проти України.

Про це повідомляє Управління СБУ у Вінницькій області та Офіс генерального прокурора.

За даними слідства, підозрюваний як публічна особа відкрито підтримав повномасштабну війну проти України, що розпочалася 24 лютого 2022 року.

У березні 2022 року оперний співак виступив на концерті-мітингу в Москві на честь річниці незаконної анексії Росією території АР Крим. У прямому ефірі він проголосив промову на підтримку правителя РФ Володимира Путіна і ведення агресивної війни проти України.

Як зазначають правоохоронці, з використанням медійних ресурсів він пропагував російську ідеологію на численну аудиторію. У своїх інтерв’ю та публічних виступах з початку 2000-х він розповідав про “єдність братських народів” і про те, що “більшість українців за Росію”.

У серпні 2023 року Герелло на запрошення військово-політичного керівництва країни-агресора виступив на концерті у військово-медичній академії ім. С. Кірова для російських бойовиків, які брали участь у війні проти України.

Під час заходу він висловився на підтримку російських загарбників та героїзував їхню учать у війні проти України.

СБУ повідомила Герелло, який перебуває на території РФ, про заочну підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 110 (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ст. 436 (пропаганда війни).

Герелло є громадянином РФ, народився в Україні. Є солістом Маріїнського театру (театр опери та балету в Санкт-Петербурзі, РФ).

Liked the article?
Help us be even more cool!