ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російські хакери атакували українські телеканали й показали пропагандистку Панченко

Російські окупанти влаштували масштабне зовнішнє втручання в мовлення українського ТБ на супутнику Astra4A. Близько 9:30 росіяни намагалися заглушити ефіри власних і партнерських телеканалів 1+1 media на частоті приймання 11766H, де, зокрема, транслюються канали "1+1 Україна", "1+1 Марафон", ТЕТ, ПЛЮСПЛЮС, "Бігуді", 2+2, УНІАН та інші. Замість телемарафону "Єдині новини" та контенту інших мовників українські глядачі деякий час бачили пропагандистський контент РФ. 

Про це повідомила пресслужба холдингу 1+1 media.

Станом на 11.00 фахівці усунули проблему та відновили супутникове мовлення.

"Проте це не остання спроба РФ заглушити контент українських телеканалів, щоб дезорієнтувати суспільство та поширити ворожі наративи, особливо на територіях, прикордонних тимчасово окупованим містам і селам", – зазначили в холдингу.

Там порекомендували за можливості забезпечити приймання телевізійних сигналів телеканалів з різних альтернативних джерел – Т2, кабель, ОТТ, інтернет (сайти телеканалів, YouTube).

Замість українського контенту росіяни показали відео з пропагандисткою Діаною Панченко, випливає зі світлин, які оприлюднив Центр стратегічних комунікацій.

Хто така Діана Панченко? 

Як повідомляв ІМІ, 15 січня 2023 року Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради нацбезпеки та оборони, яким запроваджено санкції, зокрема, щодо колишньої ведучої “каналів Медведчука” Діани Панченко.

24 січня 2023 року Служба безпеки оголосила підозру прокремлівській пропагандистці Діані Панченко за ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виготовлення та поширення, зокрема повторно та з використанням засобів масової інформації, матеріалів, у яких міститься виправдовування збройної агресії Російської Федерації проти України). 

У жовтні 2023 року слідчі Служби безпеки повідомили про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, проросійській пропагандистці Діані Панченко. 

Діана Панченко – проросійська журналістка і телеведуча телеканалів NewsOne, “Перший незалежний” та Ukrlive. У лютому 2021 року, після запровадження санкцій проти каналів NewsOne, ZIK та “112 Україна”, перейшла на телеканал “Перший незалежний” медіахолдингу Віктора Медведчука. Після початку повномасштабного вторгнення вона підтримала російських окупантів та в серпні минулого року виїхала до тимчасово окупованого Донецька.

Liked the article?
Help us be even more cool!