ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російські хакери атакували канал "Дім" і теж транслювали парад у Москві

Російські хакери атакували 9 травня на супутнику Astra мовлення телеканалу “Дім”: глушили сигнал і транслювали в ефірі каналу парад у Москві. 

Про це Інституту масової інформації повідомила пресслужба державного підприємства “Мультимедійна платформа іномовлення України” (МПІУ), частиною якого є телеканал.

За даними МПІУ, відсутність сигналу мовлення технічні служби зафіксували з 12:18 по 12:20. Парад в ефірі каналу транслювали протягом двох хвилин.

Оператор супутника SES Astra оперативно припинив російське мовлення. Мовлення каналу “Дім” на супутнику Astra відновлено о 13:55.

Як повідомляв ІМІ, 9 травня 2024 року російські хакери зламали супутниковий ефір каналів групи StarLightMedia та “Інтер” і запустили трансляцію параду в Москві. Згодом сигнал каналів StarLightMedia та “Інтеру” вдалося відновити. Канали оперативно запустили протокол безпеки, щоб вимкнути сигнал.

Втім, того ж дня канали StarLight Media повідомили, що зазнали трьох російських атак. Хакери продовжували втручатись у сигнал українських телеканалів після відновлення мовлення.

Liked the article?
Help us be even more cool!