ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російська телеведуча Малишева коментує здоров'я, проте цей спектр тем занадто широкий – дослідження ІМІ

14.12.2023, 12:00
Яна Машкова

Однією з найголовніших експерток, яку часто залучають до коментування в російських пропагандистських медіа на тему здоров'я, є ведуча Олена Малишева.

Такими є результати гендерного моніторингу російських онлайн-медіа, проведеного Інститутом масової інформації в грудні 2023 року*.

За даними дослідження, Малишева в росмедіа коментує тему здоров’я, проте цей спектр тем занадто широкий. Телеведуча коментувала та надавала експертизу щодо медичних, гігієнічних та дієтологічних питань, серед яких траплялися теми про шкоду шоколадної пасти, причини втрати голосу, користь миття рук та споживання червоної риби. 

“Неможливо сказати, що експертиза Малишевої містить новизну, оскільки такі матеріали можна зустріти в інших відкритих джерелах. З упевненістю можна сказати, що росіянам просувають низькоякісний клікабельний контент без будь-якої інформаційної цінності”, – коментує Яна Машкова, дослідниця ІМІ. 

*Моніторинг здійснювався в 10 найпопулярніших російських онлайн-медіа за рейтингом Liveinternet станом на грудень 2023 року: “Комсомольская правда”, “Известия”, РИА Новости, Lenta.Ru, РБК, “Аргументы и факты”, Газета.Ru, “Московский комсомолец”, NEWS.ru, “Российская газета”. Вибірка становила 1000 новин.

З повним текстом дослідження можна ознайомитися за посиланням.

Liked the article?
Help us be even more cool!