ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Редактор з Луцька отримав смс-погрози після відмови зняти матеріали з сайту

11.07.2017, 12:12

Редактор інтернет-видання “Волинь24” Юрій Ричук заявив, що отримав смс-погрози від власниці компанії “Луцьккондитер” Тетяни Польської після відмови зняти матеріали з сайту. У зв’язку з цим редактор 5 липня подав заяву про злочин у поліцію, повідомляє “Волинь24”.

У коментарі представниці ІМІ у Волинській області Юрій Ричук зазначив, що наразі чекає, коли дані занесуть у відомості до ЄРДР.

У заяві до поліції редактор вказав, з якими матеріалами пов’язує погрози. Зокрема, що на сайті “Волинь24” були опубліковані 2 червня два матеріали – “Гіркий присмак солодкої історії”, 14 червня – “Обережно: на “Луцьккондитері” орудують шахраї”.

У цих матеріалах йшлося про історію підприємства “Луцьккондитер”, починаючи з 2006 року, коли ВАТ “ВКФ “Луцьккондитер” придбала інвестиційна компанія “ПолАрт-Капітал”, єдиною засновницею якої виступає підприємець Тетяна Польська.

Як пише видання, 23 червня до Юрія Ричука зателефонувала людина, яка представилася Тетяною Польською. Вона поставила вимогу “зняти матеріали з сайту”.

Редактор пояснив, що зняття публікації суперечить правилам роботи інтернет-видання, журналістським стандартам і здоровому глузду. Тому він запропонував опублікувати на сайті її точку зору (яку пообіцяв подати без правок і скорочень), спростування чи звернутися до суду.

Як повідомив Юрій Ричук у коментарі ІМІ, коли говорив по телефону з Польською, вона наголосила, що не збирається нічого публікувати на сайті. Спілкування з її сторони було на підвищених тонах та емоціях, сказав редактор.

Після розмови, того ж дня, Юрій Ричук отримав sms-повідомлення з того ж номера. У повідомленнях, зокрема, йшлося: “Требую убрать гавно в мой адрес с сайта. Требую”. А також: “А то я тебя с твоим пащенко (Володимир Пащенко – перший власник сайту – ред.) и его женой так отрекламирую что мать родная не узнает”.

“Мої дії превентивні. Я хочу продемонструвати тій людині, що я мовчати не буду. І апелюватиму до правоохоронних органів у будь-якому випадку”, – сказав ІМІ Юрій Ричук.

Як пише “Волинь24”, Юрій Ричук вважає, що такі вислови є кримінально карними діями, передбаченими ст. 345-1 Кримінального кодексу України (Погроза або насильство щодо журналіста).

“Саме як погрозу життю і здоров’ю можна тлумачити фразу “так отрекламирую, что родная мать не узнает”, - стверджує редактор.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!