ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Редактор полтавського сайту заявляє про тиск з боку правоохоронців

09.06.2017, 15:17

Головний редактор полтавського інтернет-видання “Останній Бастіон” Геннадій Сікалов заявляє про те, що на нього нібито здійснюється тиск через розслідування злочинів Нацполіції і прокуратури Полтавщини. Геннадію Сікалову вручили підозру в Головному управлінні Нацполіції Полтавської області. Про це повідомляє представниця ІМІ в Полтавській області.

Сам Сікалов вважає оголошення у підозрі фейковим та заявляє, що в офіс редакції “Останнього Бастіону” у березні залізли правоохоронці.

“Вручення фейкової підозри пояснює багато речей. Зокрема, 21 березня правоохоронці вночі влізли в офіс “Бастіону” через вікно. Тоді зникли матеріальні цінності. 22 березня після виклику поліції щодо крадіжки, остання встановила засоби технічної аудіо- та відеофіксації нашого офісу. У середині травня невідомі вдерлися до мого помешкання. Зникли важливі документи на зовнішніх накопичувачах. Пов’язую це з негласними слідчими діями, які проводили перевертні в погонах задля збільшення статків у деклараціях дружин і спробами подолати незалежні ЗМІ”, - цитує Геннадія Сікалова видання “Останній Бастіон”.

Все це, заявляє він, є наслідком “оприлюднення ряду викривальних матеріалів щодо злочинної діяльності керівництва обласної Нацполіції, прокуратури Полтавської області”.

“Метою правоохоронців стало незакінчене будівництво нової телевізійної студії “Бастіону”. Також після серії публікації щодо причетності правоохоронців до незаконного розкрадання надр і газового конденсату, силовики можуть недоотримати більше 300 млн грн”, – зазначає редакція видання.

Також на сайті зазначено публікації, через які, на думку, Сікалова, на нього чинять тиск: Незмінні традиції МВС, Безробітна дружина начальника управління ГУНП в Полтавській області придбала квартиру в елітній новобудові в Києві, Фермер з Решетилівщини: 40 гектарів землі для батьків загиблих в АТО насильно передають 21-річний студенці.

Представниця ІМІ в Полтавській області Надія Труш, зазначає, що це видання не користується особливим авторитетом серед громадських діячів, та і журналісти інших ЗМІ зазвичай мовчать про це видання і не виділяють його.

“У Полтаві інтернет-видання “Останній Бастіон” (ГО “Останній Бастіон”) публікує матеріали із порушенням журналістських стандартів, майже усі статті містять, м’яко кажучи, оціночні судження. Цитати зі статей для прикладу: “згодом прокурор Стрелюк узагалі закрив упровадження, отримавши гарного хабаря” (підтвердження немає), “Сметанковий дармоїд – Іван Клочко”, “Віктор Лисак роздерибанив землю медустанов у центрі Полтави” тощо. Практично до кожної публікації виникають питання щодо дотримання стандартів професії, і часто лобіюють інтереси власника видання та голови ГО “Останній Бастіон”, швидше за все, бажання до самопіару, що, власне, є в принципі нормальним для кожної людини. Але потрібно робити вибір: або ти – громадський активіст, або – безпристрасний журналіст”, – зазначила Надія Труш.

На гучні заяви Геннадія Сікалова представники ГУ Нацполіції в Полтавській області не поспішають давати заяви у відповідь. Керівник прес-служби ГУ Нацполіції в Полтавській області Юрій Сулаєв пояснив представниці ІМІ про оголошену підозру Геннадію Сікалову: “Там стаття 190 частина 4 ККУ. Триває слідство по серйозній статті. Матеріали слідства мені не відомі. З ними можуть ознайомлюватися лише суб’єкти правовідносин. Тож дочекаємося висновків слідства та суду”.

На запитання представниці ІМІ про те, як обласне керівництво відреагує на заяву Сікалова, що це нібито вони тиснуть на нього як на журналіста, Юрій Сулаєв відповідає сухо і лаконічно, мовляв, “це його вибір”.

Фото Геннадія Сікалова – з сайту bastion.tv

Liked the article?
Help us be even more cool!