ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прибалтійські посли попросили ЗМІ не називати їхні країни "колишніми радянськими республіками"

11.09.2017, 11:28
Фото - Delfi
Глави дипмісій Естонії, Латвії та Литви в Парижі надіслали листа французькій газеті Le Monde з проханням надалі не називати їхні країни в публікаціях “колишніми радянськими республіками”. Про це йдеться у листі послів до редакції газети, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

Приводом для листа стала опублікована стаття, присвячена Фінляндії, проілюстрована картою, де Естонія, Латвія і Литва були вказані як “колишні радянські республіки”.

“Ми були б вкрай вдячні, якби у ваших статтях не використовувався термін “колишні радянські республіки”, оскільки таким чином наведені вище історичні та визнані на міжнародному рівні факти були б відображені належним чином”, - йдеться в листі.

Представники трьох країн в своєму листі зазначили, що їхні країни в 1940 році не вступали до складу Радянського Союзу добровільно, але були включені в нього в результаті військової анексії.

Згідно з заявою, через це велика частина країн світу, в тому числі Франція, ніколи не визнавали анексію Балтійських країн.

Дипломати також підкреслили, що після розпаду СРСР в цьому регіоні не виникли нові держави, але Балтійські країни відновили свою незалежність.

Liked the article?
Help us be even more cool!