ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прокуратура Криму встановила нові факти побиття журналістів на півострові в 2014 році

22.11.2017, 15:16
Фото - rbc.ua

Прокуратура АР Крим у ході здійснення процесуального керівництва у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 438 (“Порушення законів та звичаїв війни”) КК України допитала свідків і встановила нові факти протиправних дій щодо журналістів на території півострова. Про це повідомляється на сайті прокуратури Криму.

Так, 7 березня 2014 року у Севастополі під час здійснення професійної діяльності, а саме проведення відеозапису під час захоплення однієї із військових частин, групі журналістів невстановленими особами, у тому числі представниками так званої “Самооборони Криму”, були нанесені тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості, знищено професійну техніку та пошкоджено автомобіль.

Серед шести представників засобів масової інформації була одна жінка та один іноземний кореспондент.

Керуючись ст. 214 КПК України, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 345-1 (“Погроза або насильство щодо журналіста”) КК України.

Досудове розслідування триває.

Як повідомляв ІМІ, 7 березня 2014 року на території військової частини №2355 в Козачій бухті Севастополя відбулася жорстка зачистка представників ЗМІ, під час якої постраждали журналісти телеканалів “Інтер”, СТБ, 5 каналу, грецький і російський журналісти.

Кореспондент “Інтера” Андрій Цаплієнко та двоє операторів каналу - Лисенко і Дєдов - зазнали побоїв легкої й середньої тяжкості. Їх колега Олена Механік перебувала під сильним психологічним тиском та зазнала стресу.

Режисеру 5 каналу Антону Локтіонову, який стрімив на території частини, нападники також завдали тяжких побоїв і зламали йому пальці.

На знімальну групу телеканалу “СТБ” невідомі напали під час прямого включення журналістів та пошкодили техніку.

Грецькому журналісту Костасу Онісенку під час нападу зламали ніс і завдали побоїв. Кореспондента інтернет-видання “Русская планета” Павла Нікуліна (РФ) силовики побили до крові.

Liked the article?
Help us be even more cool!