ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прокуратура Києва заперечує поширення секретних даних у справі Гужви

26.06.2017, 16:45

Прокуратура міста Києва спростовує поширену інтернет-виданням “Страна.ua”  інформацію про розповсюдження нерозсекречених відеодоказів у розслідувані кримінального провадження стосовно керівника видання Ігоря Гужви. Про це повідомляється на сайті прокуратури міста.

Як зазначає прокуратура, згадані прокурором у судовому засіданні протоколи за результатами проведення негласних слідчих (розшукових) дій – є матеріалами, з яких на підставі постанови прокурора у провадженні та відповідним погодженням керівника прокуратури - заступника прокурора міста Києва С. Репецького 23 червня знято грифи таємності.

Відсутність же копій вказаних протоколів у матеріалах, доданих до клопотання про обрання запобіжного заходу, пов’язано із законодавчою забороною виготовлення таких копій (ч. 3 ст. 254 КПК України), зазначають у прокуратурі.

“Крім того, слід зазначити, що частина матеріалів, продемонстрованих 23 червня Генеральним прокурором України (зокрема, відео-файли з камер відеоспостереження ресторану) – це докази, отримані раніше за запитом прокурора в порядку, не пов’язаному з проведенням НСРД”, - йдеться у повідомленні.

Також прокуратура підкреслює, що у зв’язку з тим, що 23 червня у Житомирі генпрокурор Юрій Луценко проводив нараду за участю керівників місцевих та регіональних прокуратур, заступника прокурора міста Києва С. Репецького було визначено виконувачем обов’язків прокурора міста Києва.

“Відповідно до своїх повноважень С. Репецький був уповноважений на здійснення дій, у тому числі погодження рішення процесуального керівника про зняття грифу таємності з частини матеріалів, зібраних під час проведення негласних слідчих дій стосовно І. Гужви”, - зазначає прокуратура.

Як повідомляв ІМІ, у Києві 22 червня увечері правоохоронці затримали головного редактора видання “Страна.ua” Ігоря Гужву за підозрою у вимаганні і отриманні 10 тис. доларів за нерозміщення компрометуючих матеріалів про депутата Верховної Ради Дмитра Лінька. Перед цим в редакції СБУ провела обшук.

23 червня Генеральна прокуратура заявила, що керівника інтернет-видання “Страна.UA” Ігоря Гужву затримано за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 189 КК України (“Вимагання”). Затримано його 22 червня безпосередньо після передачі грошових коштів у розмірі 10 тис. доларів США від потерпілого через посередника.

23 червня головний редактор “Страни.ua” Ігор Гужва заявив, що проти нього і видання готувалася провокація.

23 червня Генеральна прокуратура опублікувала оперативне відео по справі про можливе вимагання хабара головним редактором інтернет-видання “Страна.ua” Ігорем Гужвою.

23 червня головному редактору інтернет-видання “Страна.ua” Ігорю Гужві вручено повідомлення про підозру у вимаганні грошей (ч. 3 ст. 189 Кримінального кодексу України), а в нього вдома відбувся обшук.

24 червня Шевченківський районний суд Києва обрав для керівника інтернет-видання “Страна.ua” Ігоря Гужви запобіжний захід у вигляді арешту терміном на два місяці з альтернативою застави в сумі 544 тис. грн.

26 червня за головного редактора видання “Страна.ua” Ігоря Гужву внесли заставу.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!