ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Про своє звільнення заявив і шеф-редактор "Футболу 24"

25.05.2018, 17:23
Фото - footballua.tv

Шеф-редактор інтернет-ресурсу “Футбол 24” Олександр Гапоненко йде зі своєї посади. Про це він написав на своїй сторінці в Фейсбуці, повідомляє “Детектор медіа”.

Причиною такого рішення став факт видалення керівництвом холдингу матеріалу Андрія Сеньківа про президента ФК “Рух” Григорій Козловського, якого після дискваліфікації продовжив стежити за матчами його команди з кафе. Автор статті повідомив про своє звільнення 24 травня. Сьогодні ж Олександр Гапоненко пояснив, чому слідом за журналістом йде і він.

“Я не збираюся хайпувати на цій темі, говорити, як все погано і що цензура. Але пояснити, що сталося, я обіцяв. Отже: у нас вийшла стаття Андрія Сеньківа про Григорія Козловського, а саме про те, що президент “Руху” продовжує відвідувати матчі, незважаючи на дискваліфікацію. Вона була вичитана мною, це була 100% журналістська робота, написана максимально коректно по викладу фактів. Через деякий час стаття зникла. Її не видаляв автор, її не видаляв я. Вона була видалена за рішенням керівництва компанії”, - розповів Гапоненко.

Також він повідомив, що відразу коментувати ситуацію не став, оскільки як редактор повинен діяти обдумано і виважено. За словами Олександра, він спробував донести свою позицію до керівництва про те, що матеріал може побачити світло на інших ресурсах, але йому дали зрозуміти, що на “Футбол 24” він в жодному разі не з'явиться.

“Три роки на сайті “Футбол 24” я будував репутацію ресурсу таким чином, щоб кожен знав: ми пишемо, про кого хочемо і як хочемо, - пояснює своє рішення звільнитися Гапоненко. - Мається на увазі якісна робота журналіста, а не пропаганда, звичайно. Це всіх влаштовувало: і компанію, і журналістів, і сподіваюся, читачів. Головним критерієм моєї роботи був результат. Знаю, що були незадоволені і були звернення до керівництва, але нас оберігали від цієї уваги і пресингу. За три роки у нас не вийшло жодної замовної статті, ми не писали джинсу. Для нас не було незручних тем, і я цим пишався. Ніхто і ніколи не вказував, що писати, ні генеральний директор, ні Андрій Садовий. Ні-ко-ли. Розмови про те, що Садовій на когось там наїжджав завдяки сайту “Футбол 24”, такі смішні, що навіть передати словами важко. Він взагалі не втручався в роботу сайту”.

Редактор підкреслив, що за 20 років роботи в журналістів не написав жодної замовної статті. “Я міг би закрити очі на історію зі статтею з Козловським і спокійно працювати далі, - написав Олександр Гапоненко. - Але, що б я говорив в очі своїм журналістам? Що б я сказав в очі тим колегам і читачам, яким я розповідав, що на нас ніхто не впливає? Як працювати мені як журналісту, коли у мене з'явилася "незручна" тема? Як мені висвітлювати дискваліфікацію? Адже питання про неї є, а відповідей немає. Чи можу я або інший журналіст написати статтю, як про Димінського (чисто гіпотетично), наприклад, “Хто насправді вбиває “Рух?”.

Наостанок Гапоненко повідомив, що у ресурсу “Футбол 24”, судячи з усього, прекрасне майбутнє, але вже з іншим редактором.

Редакція також звернулася за коментарями до прес-служби ТРК “Люкс”, якій належить сайт “Футбол 24”.

Як повідомляв ІМІ, 24 травня журналіст видання “Футбол 24” Андрій Сеньків повідомив, що звільняється через видалення з сайту його матеріалу про президента футбольного клубу “Рух”, якому заборонили присутність на матчах команди.

Liked the article?
Help us be even more cool!