ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Президентка Єврокомісії: Європу заливає дезінформація й маніпуляції з боку Росії

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. Фото – EPA / UPG

Європу заливає дезінформація й маніпуляції з боку Росії, що має сприяти послабленню підтримки України. 

Про це заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час Європейського економічного конгресу в Катовіце, повідомляє Укрінформ.

За її словами, останніми тижнями спостерігається багато кібератак, дезінформації, гібридних атак, довгострокових шпигунських кампаній, спрямованих проти країн ЄС.

“Метою всіх цих атак є розбрат у наших суспільствах, дії зсередини, атакування наших кордонів. Тож солідарність важлива. Відповідаючи на цю загрозу, я завжди підтримую ЄС, оскільки саме Євросоюз буде готовий захищати наше верховенство права, захищаючи Україну і Європу”, – наголосила президентка Єврокомісії.

Вона запевнила, що Європа підтримуватиме Україну так довго, як це буде необхідно.

“Те, що зараз відбувається в Україні й за що борються українські воїни, стосується також нас... Це – війна, в якій ідеться про зміни кордонів у Європі, про європейську війну і знищення незалежності України. Пам’ятаймо, що це також війна з ЄС та усією міжнародною системою, яка діє за принципами”, – наголосила фон дер Ляєн.

Вона додала, що Путін прагне повернення імперій та авторитаризму: “Він хоче панувати на нашому континенті, і це не якась теоретична загроза, а відкрита ціль, яка ним задекларована”.

Президентка Єврокомісії підкреслила, що в разі переобрання її на цю посаду на наступний термін вона призначить єврокомісара з оборонних питань. Його завданням буде підтримка і розвиток найсучаснішого ОПК країн ЄС, представлення білої книги щодо того, наскільки Європа готова до оборони й захисту від зовнішньої агресії.

Як повідомляв ІМІ, 3 травня 2024 року Офіс генпрокурора заявив, що фіксує значну активізацію російських ІПСО, метою яких є зменшення обсягів міжнародної допомоги Україні та відвернення уваги світової спільноти від масових та спланованих воєнних злочинів, які збройні сили РФ щодня вчиняють на території України.

Liked the article?
Help us be even more cool!