ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Пресслужба "Енергоатому" організувала престур на Хмельницьку АЕС лише для медіа національного рівня

22.04.2024, 16:12
Альона Береза

Пресслужба акціонерного товариства “НАЕК “Енергоатом” організувала престур на Хмельницьку атомну електростанцію лише для медійників національного рівня. Регіональні медійники запрошення на захід не отримали у зв’язку з міркуваннями безпеки. В компанії пообіцяли врахувати цю ситуацію та подумати, як її виправити.

Про це повідомила представниця ІМІ в Хмельницькій області Альона Береза, яка після оприлюднення інформації після престуру поспілкувалась із пресслужбою “Енергоатому”.

Як зазначає представниця ІМІ, пресслужба компанії організувала престур для медійників національного рівня та запросила регіональних представників національних телеканалів на Хмельницьку АЕС 11 квітня 2024 року. Захід був присвячений початку проєкту зі зведення нових енергоблоків. Того дня на АЕС заклали перший куб бетону блока №5 у присутності міністра енергетики України Германа Галущенка, надзвичайної і повноважної послині США в Україні Бріджит Брінк, голови правління “Енергоатому” Петра Котіна та виконавчого директора Westinghouse Electric Company Патріка Фрагмана.

Медійники на Хмельницькій АЕС. Фото – АТ НАЕК Енергоатом

Саме на одній з оприлюднених світлин до цієї новини видно, що медійники на цій події були присутні. Також присутність центральних каналів підтверджується сюжетами центральних телеканалів, які транслювалися в той час у марафоні “Єдині новини”. До прикладу, сюжет телеканалу “1+1” та сюжет телеканалу “Інтер”.

У пресслужбі “Енергоатому” такий підхід до запрошення медійників на захід пояснили воєнним станом.

“У нас були запрошені наші центральні ЗМІ, і, якщо в них були представництва в регіоні, вони просто відправляли своїх регіональних журналістів. Це в нас так у зв’язку з воєнним станом, і з міркувань безпеки обмежена кількість журналістів була. Тому така ситуація вийшла. Це атомна станція, і з міркувань безпеки обмежена кількість людей”, – пояснила пресслужба компанії.

Також там пообіцяли врахувати цю ситуацію і подумати над тим, як це виправити, щоб більше так не повторилося. 

“Перепрошуємо, що так сталося. Немає такого, що хтось важливіший з журналістів, а хтось менш важливий. Усі в нас у рівних умовах, тому перепрошуємо”, – додали в пресслужбі. 

Як зазначає юрист Інституту масової інформації Роман Головенко, “Енергоатом” є підприємством, а не суб’єктом владних повноважень, тому законодавство не регулює, кого з медійників і в який спосіб запрошувати на такі заходи. Це залежить суто від волі самої компанії.

Liked the article?
Help us be even more cool!