ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Представник Нацради: У Херсоні працює 10 українських радіостанцій

У Херсоні працює 10 українських радіостанцій. Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів представник Національної ради з питань телебачення і радіомовлення в Херсонській області Сергій Мовчан.

“У перші місяці після звільнення почалася відновлювальна робота для запуску наших радіопередавачів… І за рік у Херсоні запустили дев'ять радіостанцій (радіо “Промінь”, Українське радіо, радіо “Культура”, Армія FM, Перець FM, радіо НВ, радіо “П’ятниця”, радіо “Байрактар”, Radio ROKS)”, – сказав Мовчан.

Також, він додав, що із 16 жовтня 2023 року розпочала мовлення десята радіостанція – це Громадське радіо.

Окрім того, у Херсоні після деокупації міста створили місцеве радіо – проєкт X-ON.

“За підтримки ОВА створили проєкт X-ON. Вони вперше вийшли в ефір у річницю звільнення Херсона, близько місяця пропрацювали як інтернет-радіо. Коли був конкурс, подалися на частоту, отримали позитивне рішення від Нацради… Так що в нас народжується херсонське місцеве радіо. Це дуже класно”, – сказав Мовчан.

Він зазначив, що, відповідно до Закону України “Про медіа”, переможець конкурсу зобов’язаний розпочати мовлення впродовж року з дня оприлюднення рішення про видавання ліцензії. Представник Нацради припускає, що все робитимуть максимально оперативно, перші кроки в цьому напрямі вже є.

Нагадаємо, Збройні сили України звільнили Херсон 11 листопада 2022 року, а також правобережну частину Херсонської області. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.

Liked the article?
Help us be even more cool!