ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Правозахисники закликають Раду до відкритого конкурсу на посаду Омбудсмена

05.05.2017, 13:09

Правозахисні організації закликають Верховну Раду провести відкритий конкурс на посаду уповноваженого з прав людини. Про це йдеться у заяві організацій, повідомляє Радіо Свобода.

“28 квітня цього року закінчився термін перебування Валерії Лутковської на посаді уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Тепер парламент має призначити того, хто протягом п’яти наступних років здійснюватиме парламентський контроль за додержанням свобод та захисту прав всіх, хто перебуває під юрисдикцією України”, – йдеться у заяві.

Правозахисники наголошують, що досі невідомі навіть можливі кандидати на цю посаду. “Обговорення, якщо таке й має місце, відбувається за закритими дверима. Правозахисні організації категорично виступають проти політичних призначень та “партійних квот” у питанні, що визначає державну політику у сфері прав людини в країні”, – йдеться в повідомленні.

10 травня правозахисники мають намір презентувати відкриту заяву до голови Верховної Ради України, голів фракцій і депутатських груп, народних депутатів, а також запропонують рекомендації, спрямовані на долучення громадськості до оцінки кандидатів на обрання Уповноваженого з прав людини.

Валерія Лутковська є уповноваженою Верховної Ради з прав людини від квітня 2012 року.

До заяви залучені - правозахисники з організацій Українська Гельсінська спілка з прав людини, Харківська правозахисна група, Центр громадянських свобод, Amnesty International в Україні.

Liked the article?
Help us be even more cool!